Social

#copil #ingrijire copil #locuri de munca #parinti

Orban: "Parintii si-ar putea pierde locul de munca. Trebuie sa-i protejam"

Scolile, gradinitele si cresele vor ramane inchise si dupa 15 mai, iar multi parinti risca sa ramana fara locuri de munca, deoarece nu au cu cine sa isi lase copiii acasa si nu isi permit sa plateasca o bona.

Din acest motiv, guvernul ia in calcul un sistem prin care sa le permita parintilor sa aiba grija de copii si dupa terminarea starii de urgenta. Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, ca Guvernul ia in calcul stabilirea unor reguli in cazul unor posibile crese si gradinite, in contextul in care exista pericolul ca anumiti parinti sa-si piarda locul de munca pentru ca stau acasa cu copiii, daca nu se gasesc solutii. 

"Trebuie pregatite masuri de protejare. Trebuie sa stabilim niste reguli si in cazul unor posibile crese si gradinite. Comunic direct cu foarte multi cetateni, foarte multi ma abordeaza direct, cunosc probleme. Stiu ca este o problema legata de copii. De exemplu, in familiile monoparentale, chiar daca beneficiaza de Legea 19, plata indemnizatiei de 75%, sunt foarte multe mame si tati care pot sa riste sa-si piarda locul de munca pentru ca stau acasa, iar angajatorul le cere sa vina la serviciu

Trebuie gasita o modalitate de a putea organiza un sistem in care sa aiba grija de copii, suplimentar fata de alocarea pe care am stabilit-o prin Legea 19, completata de ordonanta noastra", a declarat Ludovic Orban.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea