Social

# analiza serioasa # premierul ludovic orban #ludovic orban #analiza

Orban, despre deschiderea scolilor: “Acest lucru nu se poate face decat pe baza unei analize foarte serioase”

Multi elevi si parinti asteapta redeschiderea scolilor. Cu toate aceste, dupa cum evolueaza pandemia de coronavirus, pare ca acest lucru nu va fi posibil prea curand. Premierul Ludovic Orban a vorbit insa despre redeschiderea scolilor. Acesta a mentionat ca scolile nu se vor putea redeschide decat in urma unei analize amanuntite a riscului de crestere al cazurilor de coronavirus.

„Orice decizie legata de reluarea activitatii scolare in clase este o decizie care trebuie fundamentata pe argumente in primul rand epidemiologice, adica apararea sanatatii elevilor, a parintilor lor, a bunicilor lor. Realitatea e ca marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici, ei nu-si dau seama ca sunt bolnavi si transmit boala mai departe parintilor si bunicilor, famililor, persoanelor vulnerabile.

Sigur ca noi am organizat scoala in clase astfel incat riscul de infectare era mic, dar toate activitatile legate de scoala au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur ca ne dorim sa deschidem scolile, dar acest lucru nu se poate face decat pe baza unei analize foarte serioase, astfel incat sa existe riscuri minime de crestere a numarului de infectari", a declarat luni Ludovic Orban, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea