Social

#ludvic orban #azotat de amoniu romania #explozie beitur # azotat de amoniu #portul constanta #explozie

Orban, despre cele 26.000 de tone de azotat de amoniu depozitat in Portul Constanta

Dupa explozia din Beirut, provocata de 2.750 de tone de azotat de amoniu depozitate in port, s-a aflat ca in portul din constanta exista peste 26.000 de tone de azotat de amoniu. Informatia a starnit panica printre romani, dar in special in randul constantenilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat insa ca azotatul de amoniu, depozitat in Portul Constanta, este contractat si va fi transportat la destinatie, adaugand ca acesta este postrat in conditii de siguranta.

„In port exista o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care este contractat si urmeaza sa fie transportat catre destinatie. In ceea ce priveste regimul de securitate in jurul depozitelor in care se afla astfel de substante, sunt reguli stricte, prevazute la nivel european, si care, din toate informatiile pe care le-am cules, sunt respectate. Am vorbit atat la nivelul Ministerului de Interne, cat si la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru a ma asigura ca totul este in regula si sunt luate toate masurile”, a spus Ludovic Orban, potrivit stirileprotv.ro.

Declaratia a venit dupa ce presa a relatat ca aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate de 10 ori mai mare decat cea de la Beirut, se afla depozitate in Portul Constanta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea