Social

#valul trei coronavirus #ludovic orban

Orban, despre cel de-al treilea val de COVID-19: “Facem eforturi constante pentru a ne pregati”

Dupa ce Alexandru Rafila a anuntat ca ne asteapta cel de-al treilea val de pandemie, Ludovic Orban declara ca se fac eforturi constante pentru ca Romania sa fie pregatita pentru cel de-al treilea val.

“Facem eforturi constante pentru a ne pregati pentru a face fata si mai bine. Practic, puteti vedea ca am facut progrese, sigur, nu pot sa zic ca sunt la nivelul nevoilor, dar am facut progrese pe toate liniile si in materie de echipamente de protectie, de aparate de diagnosticare Real Time PCR. Acum achizitionam si 3 milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din caminele cu varstnici, cu persoane cu dizabilitati, centre cu copii. Incercam si aici sa crestem capacitatea de testare cu noul tip de teste rapide. In ceea ce priveste cresterea capacitatii de tratare in sectiile de terapie intensiva, vedeti cu precizie ca, desi nimeni nu ar fi crezut, astazi exista in terapie intensiva aproximativ 1.180 si ceva de pacienti care beneficiaza de tratament medical si crestem in continuare capacitatea de tratare”, a afirmat Orban, intrebat intrebat daca Romania este pregatita pentru a face fata unui al treilea val de imbolnaviri, preconizat pentru primele luni ale anului viitor.

El a spus ca, impreuna cu echipa de conducere a Ministerului Sanatatii, a facut un plan de crestere a capacitatii de tratare, prin introducerea de noi spitale in dispozitivul anti-COVID.

“Sigur ca avem o limita data de lipsa de personal, de pe o parte, si de conditiile tehnice. Pot sa spun ca in materie de aprovizionare cu oxigen facem eforturi permanente pentru a creste capacitatea. La Spitalul Colentina, de exemplu, consumul de oxigen a crescut fata de luna iunie de cinci ori. In foarte multe spitale a crescut si, pe masura ce se infiinteaza noi sectii de terapie intensiva, creste in continuare consumul de oxigen si trebuie sa facem fata pentru a asigura. La Spitalul Malaxa, pentru a putea pune in functiune cele noua paturi de la Sectia ATI, este nevoie de un rezervor suplimentar de oxigen care sa furnizeze oxigenul necesar. Facem eforturi constante, dar nu ne dorim situatia in care sa ajungem aproape de limita sau la limita”, a adaugat Orban, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea