Social

Orasul lui Gaudi

Barcelona este o expozitie de arhitectura: vei intalni toate stilurile, de la cel roman si gotic pana la cel modern. Plus combinatii ce sfideaza conventionalul, o viata de noapte bogata si multa distractie. Sunt notitele luate la fata locului de Mircea Criveanu, director executiv "Sapte Seri".

 

"An urma cu 15 ani cand am aterizat prima oara la Barcelona m-am simtit ca acasa, desi nu stiam nici macar un cuvant in spaniola. De atunci, senzatia s-a accentuat, astfel ca as merge oricand acolo", spune Mircea Criveanu. Prefera vacantele in ritm alert, astfel ca niciun concediu nu prea are legatura cu odihna.

 

Atunci cand este pe meleaguri straine, cauta sa inteleaga mentalitatea locuitorilor si ce le place acestora. In Barcelona, a gasit modalitatea perfecta pentru a face acest lucru: "Cum poti face asta mai bine decat plimbandu-te pe strazi, intra nd in tapas Baruri pentru ceea ce romanii ar numi o "gustare", band cafe solo sau o Sangria rece la o terasa pe La Rambla sau petrecandu-ti noaptea intr-unul din numeroasele cluburi?", spune Criveanu.

 

Daca vorbim despre mancare, Criveanu spune ca cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci in acest loc este sa nu mananci peste sau fructe de mare . Are totusi o recomandare in cazul cinei: "Sa nu mergeti mai devreme de 10 seara pentru ca spaniolii cineaza tarziu". Restaurantul sau favorit ramane Can Majo, din Barceloneta.

 

Un sfat bun este sa va rezervati din timp o masa pe terasa pentru a va putea bucura de briza marii. Sugestia lui Criveanu pentru un pranz reusit: un vin Marques de Caceres care poate insoti un muschi de vita Gallego. Cat despre cluburi, Criveanu recomanda Catwalk , Pacha, Shoko sau alternative Ibiza.

 

(continuarea in Banii Nostri)

 

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea