Social

#tarif #telefon #vodafone #cosmote #orange

Orange, Vodafone si Cosmote pacalesc clientii

Potrivit unui control general al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii ( ANCOM ), unul din 10 magazine detinute de companiile de telecomunicatii sau partenere cu acestea isi pacalesc clientii, avand deficiente in ceea ce priveste prezentarea corecta, conform legii, a produselor vandute acestora.

Firmele respective fie nu ofera clientilor pliante privind planul tarifar inaintea semnarii unui contract, fie nu dau o copie a contractului-cadru. Potrivit ANCOM, cele mai multe nereguli au fost constatate la firmele partenere ale companiilor de telecomunicatii.

Orange, Vodafone si Cosmote, cele trei mari puteri pe piata telecomunicatiilor, cei mai controlati


Au fost facute 1100 de controale in perioada 26 octombrie – 13 noiembrie anul trecut. Cele mai multe au vut loc la punctele de lucru sau la magazinele partenere ale Orange Romania (343), ale Vodafone Romania (282) si Cosmote Romania (249).

"Scopul este acela de a permite utilizatorilor sa aleaga in cunostinta de cauza, sa fie informati inca dinainte de semnarea contractului cu privire la conditiile de furnizare a serviciilor pe care le achizitioneaza. Controlul de la finele lui 2009 ne arata ca operatorii s-au achitat in peste 90% din cazuri de obligatiile pe care le aveau. Majoritatea abaterilor au fost constatate la partenerii furnizorilor si vom verifica daca vor fi remediate in termenul stabilit de ANCOM", a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM pentru Gandul.

In cea ce priveste "lista neagra" a abaterilor in telecomunicatiilor, pe locul intai se afla compania Orange Romania si firmele partenere ale acesteia (54 de abateri ), urmata de Cosmote (30 de abateri) si RCS&RDS (11 abateri).

In urma acestor rezultate, cei de la ANCOM au emis 88 de notificari privind aplicarea de sanctiuni. Respectivele companii au la dispozitie 30 de zile pentru a remedia situatia. In caz contrar, acestea ar putea fi amendate cu sume intre 2.500 si 25.000 de euro pentru cele cu cifra de afaceri sub 1,12 milioane de euro si de pana la 5% pentru cele cu cifra de afaceri mai mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea