Social

Oradea: Plangerea PNL impotriva PD-L a fost acceptata

Biroul Electoral de Circumscriptie Municipala ( ) Oradea a pus in vedere, luni, Partidului Democrat-Liberal (PD-L) sa respecte dispozitiile legale si normele deontologice in desfasurarea campaniei , in urma plangeri depuse de PNL.

De asemenea, BEM sesizeaza organele de politie pentru a constata daca se impune aplicarea prevederilor articolului 103 lit b) Legea 67/2004 modificata privind incalcarea dispozitiilor referitoare la afisarea listelor de candidati si a candidaturilor independente sau la folosirea semnelor electorale .

PNL Bihor a depus vineri, 23 mai, la BEM o plangere privind incalcarea de catre Partidul Democrat-Liberal a dispozitiilor legale si a normelor deontologice in campania electorala pentru alegerile locale 2008 si a luat masurile care se impun.

PNL Bihor a sesizat faptul ca in campania electorala pentru alegerea primarului municipiului Oradea si a Consiliului Municipal Oradea, in mai multe articole si reclame electorale publicate in presa locala si pe Internet, PD-L a folosit fraudulos denumirea integrala, denumirea prescurtata si semnul permanent al Partidului National Liberal.

In afara de acest lucru, in articolele publicitare sunt folosite fotografia candidatului PNL la functia de primar al municipiului Oradea, insemnele electorale si culorile Partidului National Liberal. Alaturi de cele aratate mai sus, au fost prezentate trunchiat sloganurile folosite in campania electorala de candidatul Ilie Bolojan in scopul distorsionarii mesajelor electorale ale PNL.

"Ca urmare a acestor actiuni frauduloase si ilicite, Partidul National Liberal a fost impiedicat sa isi desfasoare campania electorala in conditiile legii si cu respectarea deontologiei electorale", se precizeaza in comunicat.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea