Social

#obezitate #indice masa corporala #combatere obezitate #ora trezire

Ora la care te trezesti dimineata te ajuta sa slabesti mai usor

Lumina diminetii are un rol important in combaterea obezitatii, sustin cercetatorii americani, care considera ca ora la care te trezesti dimineata te-ar putea ajuta sa slabesti mai usor si sa te mentii mereu in forma.


Expunerea la lumina diminetii
ar putea deveni un remediu profilactic important pentru obezitate, potrivit concluziilor unui studiu realizat recent de cercetatorii americani de la Universitatea Northwestern din Chicago.

Potrivit specialistilor, persoanele care vor sa se mentina in forma ori sa slabeasca ar trebui sa se trezeasca mai devreme dimineata, pentru a prinde lumina primilor zori ai zilei.

Cercetatorii sunt de parere ca lumina din intervalul orar 08:00-12:00 are o influenta benefica asupra indicelui de masa corporala (IMC). Lumina diminetii regleaza ceasul intern care echilibreaza ritmul circadian si ajusteaza balanta energetica a organismului, scazand indicele de masa corporala si prevenind, astfel, ingrasarea.

Sursa foto: Missionvalleypilates.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea