Social

#cand trecem la ora de iarna #cand se schimba ora #ora de iarna 2018

Ora de iarna 2018. Cand dormim mai mult cu o ora

Trecerea la ora de iarna va avea loc in acest an, in noaptea de 28 octombrie. Ora 4:00 va deveni ora 3:00 si vom dormi mai mult cu o ora.

Aceasta schimbare duce in general la modificari ale ritmului cotidian si afecteaza sanatatea in primele doua saptamani, pana cand organismul se adapteaza complet. 

Medicii sustin ca in aceasta perioada ne putem simti mai obositi si lipsiti de energie. Totodata, noaptea mai lunga poate duce la depresie, iar cei care sufera de aceasta afectiune pot deveni mai sensibili. Din aceasta cauza, numarul sinuciderilor creste in perioada imediat urmatoare a schimbarii orei. 

Trecerea la ora de iarna poate provoca tulburari ale bioritmului.. Perturbarile produse de trecerea la ora de iarna constau in tulburari ale somnului, schimbarea apetitului, schimbari de dispozitie, si probleme de concentrare.

Unele persoane acuza o oboseala puternica dupa schimbarea orei, insotita eventual de o senzatie de disconfort si chiar de dureri de cap. Simptomele vor trece in cateva zile sau in maximum cateva saptamani.

Pentru ca adaptarea la noua ora sa se faca rapid, specialistii recomanda ca sambata seara sa te duci la culcare cu o ora mai tariu. In acest fel ora de trezire va fi aceeasi. Mai mult, acestia sustin ca duminica nu trebuie sa lenevesti prea mult in pat deoarece seara vei adormi foarte tarziu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea