Social

Ora adevarului pentru Hagi

Gheorghe Hagi se afla in fata primei izbanzi ca antrenor, dar, in acelasi timp, este la un pas de un nou esec. Astazi, de la ora 21.00, Galatasaray si Fenerbahce se vor intalni in finala Cupei Turciei, cele doua formatii luptand si pentru titlul de campioana.
Hagi nu are nici o performanta ca antrenor. Se poate spune chiar ca este pe minus la acest capitol, Regele ratand, la barajul contra Sloveniei, calificarea Romaniei la CM 2002.

Prima umflata

Galata este in anul centenarului. Echipa este in cursa pentru obtinerea titlului si a cupei, asa ca baskanii promit multe. Dupa ce initial s-a anuntat ca fiecare jucator va primi 15.000 de dolari pentru castigarea titlului, ieri, cotidianul "Aksam" a venit cu informatia ca prima a fost suplimentata cu 20.000 de dolari.

Rege fara penaltyuri

"Sabah" noteaza ca elevii tehnicianului roman au exersat in aceasta saptamana loviturile de la 11 metri. Interesant este faptul ca Hagi nu le-a cerut acest lucru si, mai mult, romanul s-a infuriat cand a aflat de aceasta preocupare a jucatorilor. De aceea, romanul le-a transmis un mesaj fotbalistilor sai: "Eu cred ca dupa 90 de minute noi vom fi invingatori . Sa credeti si voi la fel. Uitati de penaltyuri". In schimb, Hagi le-a cerut elevilor sai sa exerseze suturile de la distanta deoarece a observat ca portarul lui Fenerbahce, Rustu, este deficitar la astfel de faze.

Avantaje, dezavantaje

Jurnalul "Takvim" a intocmit o lista cu avantajele si dezavantajele celor doua echipe care se vor intalni in ultimul act al Cupei Turciei.In opinia ziarului turc, echipa lui Hagi are avantajul ca fotbalistii sunt foarte bine motivati in anul centenarului, formatia este foarte disciplinata, este o specialista a competitiei si are jucatori precum Sabri si Ribery care pot profita de "gaurile" din flancul stang al adversarului. La capitolul neajunsuri, Galata are probleme la mijlocul terenului, unde nu exista un "creier", echipa intra in panica in ultimele minute ale jocului si are mari carente la a marca din faze fixe.
La Fenerbahce, avantajele sunt: existenta unor jucatori-vedeta precum Alex, Nobre si Anelka , o aparare-beton, experienta net superioara a lui Daum fata de cea a lui Hagi. In schimb, Fenerbahce sta prost la capitolul stres, "galben-albastrii" castigand ultima cupa in urma cu 22 de ani, dar si in ceea ce priveste rapiditatea jocului, fotbalistii antrenati de Daum gresind de multe ori pasa decisiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea