Social

#lei infectati #coronavirus #india #gradina zoologica

Opt lei infectati cu coronavirus la o gradina zoologica din India. O leoaica a murit

O familie de lei de la o gradina zoologica din India a fost diagnosticata cu coronavirus. S-a constatat ca 8 lei au covid, iar o leoaica a murit. Angajatii Parcului Zoologic Arignar Anna, amenajat in apropiere de Chennai, din statul Tamil Nadu, India, au observat inca de saptamana trecuta ca leii au prezentat simptome ciudate, precum lipsa apetitului, secretii nazale si accese de tuse.

 

In urma unor testari, s-a constatat ca noua lei au fost infectati cu coronavirus. Unul dintre ei, o leoaica, in varsta de 9 ani, a murit. Animalul nu prezenta simptome.

Ceilalti lei testati pozitiv sunt tinuti sunt observatie medicala si urmeaza un tratament coordonat de o echipa de experti de la Universitatea de Medicina Veterinara si Stiinte ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Printre ei se afla si doua exemplare in varsta - unul de 23 de ani si altul de 19 ani -, care sunt monitorizate cu mare atentie.

Toate regulile sanitare au fost respectate

Angajatii gradinii zoologice nu isi explica cum au fost infectatii leii si spun ca au respectat cu strictete regulile sanitare impuse.

Toti ingrijitorii si asistentii care lucreaza in acest parc zoologic au fost vaccinati impotriva COVID-19. Angajatii care distribuie hrana animalelor sunt testati cu regularitate, iar mancarea este tratata intr-o camera cu lumina ultravioleta.

Ingrijitorii, medicii veterinari si ceilalti angajati poarta in fiecare zi echipamente de protectie sanitara atunci cand patrund in tarcurile animalelor si in zonele de safari.

Parcul zoologic a fost inchis pentru vizitatori incepand din data de 20 aprilie, in contextul in care numarul cazurilor de COVID-19 a crescut in statul indian Tamil Nadu in timpului celui de-al doilea val al pandemiei.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea