Social

#cutremur #gheorghe marmureanu #victorin toader

Opt cutremure intr-o zi. Profesorul Marmureanu: "Suntem optimisti"

In Vrancea, cutremurele mici se repeta din ce in ce mai des. Georghe Marmureanu spune insa ca nu este asteptat niciun cutremur mare.

Cu opt cutremure mici intr-o zi si chiar patru seisme intr-o ora, situatia din Vrancea creeaza reactii diferite printre seismologi.

Gheorghe Marmureanu , directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, sustine ca un cutremur mare, de peste 7 grade pe scara Richter, nu este asteptat in curand.

"Este falsa teoria potrivit careia o succesiune de cutremure mici ar pregati un seism mare. Suntem optimisti. Chiar si astazi (miercuri), pana acum, am avut in jur de sapte sau opt cutremure mici. Dar noi monitorizam pana si cutremurele de 0,02 grade, dar pe acestea nici nu le mai punem la socoteala, ca s-ar speria degeaba lumea", a explicat profesorul Marmureanu, citat de Gandul.

Cauza cutremurelor mici ar fi miscarea placilor tectonice din alte parti ale lumii.

Directorul Institutului Roman de Seismologie Aplicata, Victorin Toader , nu imparte optimismul lui Marmureanu. El sustine ca un cutremur de 5,2 grade pe scara Richter ar fi posibil pana pe data de 26 noiembrie.

Seismologii ucrainieni cred si ei in iminenta unui cutremur in Vrancea, car ar putea avea efecte devastatoare si in Ucrainca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea