Social

#oprescu #primarie #dna #bucuresti

Oprescu sustine ca sesizeaza DNA in legatura cu neregulile din Primaria Capitalei

Primarul general al Capitalei , Sorin Oprescu, sustine ca va sesizeaza DNA in legatura cu neregulile pe care echipa sa le-a descoperit la Primaria Capitalei.

In Raportul despre starea Bucurestiului, Oprescu a reclamat, in principal, birocratia din Primaria Capitalei si faptul ca exista mai multe directii "anacronice, de negasit in orice alta institutie din Romania".

Fara a preciza sursa, primarul general a citit si pasaje din raportul Curtii de Conturi privind activitatea municipalitatii, o concluzie a respectivelor pasaje fiind, intre altele, aceea ca, in mandatul fostului primar, au fost decontate "ilegal, in avans, lucrari de trei milioane de euro la stadionul National ".

Cu acelasi prilej, edilul sef al Capitalei a spus ca va apela la o firma internationala de audit , care sa faca "o evaluare a primariei". Rezultatele evaluarii, sustine Oprescu, ar urma sa fie facute publice la sfarsitul verii. El nu a precizat insa ce nereguli se asteapta sa scoata la iveala acest audit , in plus fata de controlul efectuat la primarie de consilierii si expertii sai.

De asemenea, Sorin Oprescu a anuntat rezilierea contractului cu firma de Dalli , care administreaza majoritatea parcarilor cu plata din Capitala.

Edilul sef al Capitalei a mai spus ca asteapta demisiile tuturor directorilor din primarie a caror activitate a fost necorespunzatoare, potrivit rezultatelor controlului efectuat dupa investirea sa in functie.

"Impreuna cu echipa mea de consilieri si experti am gasit lucruri care nu s-ar fi aflat niciodata daca nu as fi fost ales. Pe cei vizati ii astept cu demisia din clipa asta, iar luni ii convoc oricum sa vada, negru pe alb, rezultatele controlului privind activitatea lor", a spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat astazi raportul despre starea Bucurestiului, raport realizat de propria sa echipa.

Tot in Consiliul de astazi primarul general a detaliat si planul de masuri pe care il va aplica pentru imbunatatirea activitatii municipalitatii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea