Social

Oprescu si Blaga sunt pe primele locuri in sondajele electorale

Odata cu apropierea alegerilor, apar tot mai multe sondaje referitoare la sansele candidatilor pentru primaria Capitalei.

Ultimele doua, date publicitatii la inceputul saptamanii, ii dau, fiecare, ca favoriti ai cursei electorale la Bucuresti pe independentul Sorin Oprescu si pe candidatul Partidului Democrat-Liberal, Vasile Blaga .

Potrivit unui studiu realizat de Liga pentru Apararea Drepturilor si Libertatii Politice, impreuna cu D@D Research, bucurestenii il prefera pe Vasile Blaga ca primar. Sondajul arata ca, cu o luna inainte de ziua votului, mai putin de jumatate dintre bucuresteni, mai precis 46,2 la suta, sunt hotarati sa mearga la urne. Dintre ei, putin peste un sfert l-ar alege pe Vasile Blaga.

Pe locul doi, cu aproape 15 la suta, se afla Cristian Diaconescu, urmat la distanta mica de Cozmin Gusa cu 13, 4 procente . Pe locul 4 se plaseaza reprezentantul PNL, Ludovic Orban, cu aproape zece procente. Studiul D@D research, a fost realizat in perioada 11-18 aprilie pe un esantion de 930 de persoane, la nivelul Capitalei, cu o eroare maxima de 3,3%.

In schimb, un alt sondaj, realizat de institutul Gallup, il plaseaza pe prima pozitie pe Sorin Oprescu. Sondajul arata ca 34% din electoratul bucurestean il prefera, in primul tur de scrutin, pe proaspatul demisionat din PSD.

El ar fi urmat de Vasile Blaga, creditat cu doar 17%, in timp ce Cristian Diaconescu si Cozmin Gusa ar lua, fiecare, cate 10% din voturi. Sondajul a fost efectuat prin telefon, in perioada 17- 19 aprilie , pe un esantion de 814 persoane, la nivelul Capitalei, cu o eroare maxima de 3,5%.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea