Social

#bucuresti #scoli #sorin oprescu

Oprescu promite sa reabiliteze 101 scoli, pana anul viitor

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, promite ca 101 dintre cele 102 scoli reabilitate prin programul BEI vor fi gata anul viitor, in conditiile in care in prezent au fost predate noua unitati, iar alte 20 au fost finalizate .

Alte 42 de unitati se afla in lucru, iar 18 au contracte deja atribuite, lucrarile incepand in luna ianuarie. Pentru alte 18 scoli se va realiza licitatia lucrarilor. Cea de-a 102-a scoala, nr. 47, are o situatie problematica, fiind implicata intr-un litigiu pe terenul pe care este construita, potrivit reprezentantilor municipalitatii.

Oprescu s-a aratat multumit de stadiul lucrarilor, chiar daca la Colegiul Dimitrie Cantemir mai sunt inca de efectuat lucrari. Directorul directiei de investitii din PMB, Bogdan Hreapca, spune ca lucrarile vor fi finalizate la acest colegiu intr-o luna si jumatate, restante fiind reparatii la salile pentru administratie si la exteriorul cladirii. Hreapca a precizat ca la acest colegiu au fost efectuate deja plati de 1,723 milioane euro, valoarea totala a lucrarilor fiind de 2,267 milioane euro.

Sorin Oprescu a vizitat, luni, si Scoala de Ambliopi (strada Austrului nr. 33, sector 2 ), unde lucrarile sunt finalizate. Aici mai urmeaza sa fie construit un lift exterior pentru usurarea deplasarii persoanelor cu dizabilitati de vedere intre cele cinci nivele ale cladirii.

La alte doua unitati vizitate de edilul Capitalei, Scoala nr. 84 din Vitan si gradinita nr. 37 din Crangasi , lucrarile de reabilitare sunt finalizate.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea