Social

#sorin oprescu #recorduri bucuresti #psd #autostrada suspendata

Oprescu: Parca as face pentru mama ... fac pentru cetateni

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a raspuns, vineri, numeroaselor atacuri care au fost facute la adresa sa in legatura cu recordurile cu care a adus Bucurestiul pe harta europeana, explicand ca tot ce a facut a facut pentru cetateni, nu pentru el si nici pentru mama sa.

"Nu m-am ocupat de niciun fel de imagine. Eu am facut-o pentru cetateni. (...) Le explic tuturor rautaciosilor ca acest lucru scoate Bucurestiul din tristetea lui, din singurateatea lui internationala pot sa spun. (...) Am simtit bucuria lor, am simtit aici inauntru (inima, n.red.), dar toti marlanii astia nu au cum sa simta ca ei nu au nimic inauntru aici. Ce trebuia sa fac, sa ma duc in Piata Constitutiei sa plang langa ei, fratilor vine criza?", a spus primarul Capitalei.

Oprescu a mai explicat ca singurii sai stapani sunt bucurestenii, insa are nevoie si de Guvern si de celelalte institutii ale statului deoarece singur nu poate reusi. "Parca as face pentru mama, mama nu mai are nevoie de asa ceva. Fac pentru ai mei, pentru ca aici m-am nascut. (...) Eu n-am stapan! Eu am un singur stapan, bucuresteanul. (...) Am nevoie de Guvern, am nevoie de Parlament, nu pot sa fac singur", a mai explicat Oprescu.

Nu renunt nicicum la autostrada zburatoare

Intrebat daca se va ajunge ca bucurestenii sa fie obligati sa circule ca pe vremea comunismului, un week-end numerele pare si un alt week-end numerele pare, Oprescu a explicat ca nu se va ajunge niciodata la aceasta situatie, mai ales avand in vedere ca "memoria coleciva este atat de puternica". Mai mult, primarul a aratat ca nici nu va fi nevoie de asa ceva deoarece nu va renunta la planul sau de a ridica autostrada suspendata care va decongestiona traficul in Capitala.

"Nu renunt nicicum la autostrada zburatoare cum o numeau unii. Mai ales ca exista palnuri din 2005-2006, este fezabila, nu exista motive sa renunt la ea. O sa ma intrebe unii de unde bani, ca asta costa mult? Am s-o fac pe bucati", a asigurat Oprescu.

PSD-ul s-a subrezit

Referitor la conflictele din interiorul PSD-ului din ultima perioada, Oprescu a spus ca acest partid s-a subrezit de-a lungul timpului si ca spera, totusi, sa nu se intample ceva rau cu el. Cat despre demisionarii Oprea, Pandele si Iordanescu, primarul general a spus ca ii intelege perfect deoarece acestia sunt oameni de onoare, ca si el, si gestul facut de ei era singurul normal in aceasta situatie. "Este subrezirea de-a lungul timpului a partidului (PSD, n.red. )si a relatiilor interumane. (...)

Oprea, Iordanescu, Pandele si altii sunt oameni de onoare.

Eu inteleg foarte bine aceste sentimente si ultimele mele demisi , atunci la timpul lor, s-au intitulat demisi de onoare. Eu inteleg acest cuvant, pentru mine are semnificatii adanci, pentru oamenii de care ati vorbit are si pentru ei aceleasi semnificatii, asa ca pe mine nu ma mira", a spus fostul social-democrat. Referitor la faptul ca este considerat singurul adversar pe masura lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale din acest an, Oprescu a explicat ca pana ce nu-si va indeplini indatoririle fata de bucuresteni nu se va gandi la presedintie.

"Ma onoreaza increderea asta. Eu cred, in schimb, despre mine ca trebuie sa dovedesc oamenilor ca pot, stiu, si pot sa fac ceva pentru ei. Dupa ce aceste promisiuni vor fi duse la implinire ma voi indrepta ori catre o pensie bine meritata ori...", a explicat Oprescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea