Social

Oprescu nu va primi bani de la UE fara o strategie clara

Aceasta este declaratia ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely , la seminarul "Drumul banilor europeni, de la idee la succes". "Ma voi intalni cu primarul general al Bucurestiului luni dupa-amiaza. Bucurestiul nu va primi bani daca nu isi face o strategie si nu isi face o zona metropolitana", a declarat Borbely, citat de Mediafax.

El a facut referire la fondurile structurale care pot fi accesate pentru zonele metropolitane, aratand ca nu exista legislatie specifica pentru aceste zone, dar pot fi constituite prin vointa locuitorilor. "Noi am considerat ca nu trebuie neaparat sa avem o legislatie pentru zonele metropolitane, dar se pot infiinta prin vointa libera a celor care locuiesc in interiorul lor.

In unele zone exista deja aceste zone metropolitane , dar trebuie sa existe o vointa politica din partea celei mai importante localitati din zona respectiva si cei din jur, care in cazul Bucurestiului este de 40-50 de kilometri", a spus Borbely. El sustine ca principala problema a Romaniei in atragerea fondurilor structurale europene o reprezinta organizarea administrativa la nivel central, dar mai ales local.

"Dupa alegerile locale, noii edili trebuie sa preia cat mai rapid atributiile care le revin, pentru ca in procesul de atragere a fondurilor europene structurale greul abia acum incepe. In opinia mea, 2008 trebuie sa fie anul de start al absorbtiei fondurilor structurale europene", a spus Borbely. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea