Social

#scandal interceptari telefonice #oprescu hrebenciuc iliescu

Oprescu, Iliescu si Hrebenciuc, urmariti de SRI?

Stenograma unei discutii intre Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc despre sustinerea lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei a fost trimisa pe mailurile mai multor ziare in perioada 10-11 iunie 2008.

Documentul, cu antet SRI, nedatat, a fost aruncat pe piata de adversarii lui Oprescu si a avut scopul de a-l compromite pe acesta in campania electorala, informeaza Jurnalul National.

Prin prezentarea documentului se dorea sustinerea acuzatiilor aduse public de Traian Basescu lui Sorin Oprescu, potrivit carora, acesta este, de fapt, un candidat independent mascat sustinut de Ion Iliescu, tema care a dominat finalul campaniei electorale.

De altfel, Ion Iliescu, unul dintre cei trei oameni politici ce apareau ca fiind in atentia SRI, a fost mentionat si de fostul sef al SIE, Claudiu Saftoiu , in declaratia facuta la Realitatea TV si in care spunea ca Traian Basescu stia ceea ce vorbesc doi lideri politici la telefon cu o seara inainte.

Astfel, in scandalul de acum declansat de Claudiu Saftoiu, documentele aruncate in media anul trecut capata o alta dimensiune si dovedesc ca sunt monitorizati oameni politici. Totusi, din hartii nu reiese daca ar fi vorba de convorbiri telefonice sau de o inregistrare ambientala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea