Social

Oprescu este sustinut de PSD si PRM, Blaga de PD-L, PIN si PNG

Lupta pentru Primaria Capitalei a intrat pe ultima suta de metri. Cu mai putin de o saptamana inaintea scrutinului, scena politica bucuresteana este impartita intre Vasile Blaga si Sorin Oprescu. Partidele mici si-au conditionat sprijinul de obtinerea unor functii, in vreme ce formatiunile care au obtinut un numar mare de consilieri generali se gandesc cum ar putea face aliante pentru formarea unei majoritati.

Si Vasile Blaga si Sorin Oprescu au in spate cele mai puternice doua partide din Romania: PD-L, respectiv PSD. Desi social-democratii l-au determinat pe Oprescu sa demisioneze pentru a candida la primarie, acum partidul a avut de ales intre a-l sustine pe doctor sau a-i lasa mai multe sanse candidatului democrat-liberal. Singurul pesedist care nu vrea in ruptul capului sa-l sustina pe Oprescu este liderul organizatiei de Bucuresti, Marian Vanghelie, un inamic constant al doctorului.

In spatele lui Sorin Oprescu s-ar putea afla si PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor. Tribunul a pus insa conditii: cat mai multe functii in administratia locala.

De partea cealalta, Vasile Blaga si-a atras si el sprijinul a doua partide de buzunar. Speriat de "hotii care stau in spatele lui Oprescu", liderul PIN, Cozmin Gusa a anuntat ca partidul pe care il conduce il va sustine pe candidatul democrat-liberal. Gigi Becali ar vrea sa lupte si el sub steagul lui Blaga, dar cere in schimbul sustinerii alianta PD-L - PNG la Consiliul General.

Singurii care s-au declarat neutri sunt liberalii. Liderii PNL spun ca isi vor orienta sustinerea in functie de gradul in care cei doi candidati vor prelua din programul lui Ludovic Orban, marele invins de la Capitala.

Taranistii au stat si ei in expectativa, insa ei vor anunta pe cine vor sustine: pe Blaga sau pe Oprescu. In ceea ce priveste optiunea bucurestenilor, o vom afla la ora 15 cand INSOMAR va da publicitatii un sondaj de calibrare .

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea