Social

Oprescu candideaza independent la primaria Capitalei

PSD are doi candidati la Primaria Capitalei: Sorin Oprescu va lupta impotriva colegului sau Cristian Diaconescu. Daca nu va fi exclus din partid, doctorul se gindeste sa isi prezinte demisia.

Sorin Oprescu este decis sa candideze independent la Primaria Capitalei. Anuntul ar trebui sa fie oficializat miercuri, desi doctorul sustine ca a luat decizia de citeva zile. “De trei-patru zile am hotarit sa candidez ca independent, incepind de astazi voi stringe semnaturi pentru candidatura”, a declarat pentru cotidianul.ro Sorin Oprescu.

Intrebat daca va demisiona din PSD, Oprescu n-a confirmat, dar nici n-a infirmat. Surse din anturajul sau sustin ca Oprescu s-a gindit inclusiv la demisia din partid.

Dupa desemnarea lui Cristian Diaconescu drept candidat al PSD, Sorin Oprescu a declarat ca asteapta, pentru a lua o decizie definitiva , sa vada rezultatele unui sondaj de opinie pe care il comandase.

De asemenea, a asteptat sa vada si ce reactii au colegii sai din conducerea PSD, dupa ce fusese amenintat saptamina trecuta cu excluderea din partid in cazul in care ar candida ca si independent.

Surse din conducerea PSD sustin ca senatorul ar fi avut zilele trecute o discutie cu seful de campanie al partidului, Miron Mitrea, caruia i-ar fi propus incheierea unui “tirg” reciproc avantajos, el conditionind renuntarea la candidatura de anumite avantaje de ordin politic, dar si economic. Sursele citate sutin ca cei doi nu au reusit sa ajunga la nici o intelegere, lucru care l-a motivat pe Sorin Oprescu sa isi anunte totusi candidatura.

Decizia lui Sorin Oprescu ii incurca foarte tare pe social democrati, deoarece, asa cum declara Adrian Nastase dupa desemnarea lui Cristian Diaconescu drept candidat al PSD, “o candidatura independenta a lui Oprescu va canibaliza voturile PSD si ambii candidati ar risca sa nu ajunga in turul doi pentru ca si-ar canibaliza voturile”.

Unele sondaje de opinie de uz intern care au ajuns pe masa pesedistilor arata ca nici Oprescu, nici Diaconescu nu au sanse sa ajunga in al doilea tur al alegrilor in cazul in care candideaza impreuna, Oprescu intrunind ca independent doar 8-10% din intentia de vot.

In aceste conditii, liderii PSD au incercat pe ultima suta de metri sa-l convinga pe Oprescu sa renunte la candidatura. De data aceasta nu au mai apelat la “puterea de convingere” a lui Mircea Geoana sau la valentele de negociator ale lui Viorel Hrebenciuc, ci la sentimentalismul pe care i l-ar fi putut stirni “rivalul” sau intr-ale candidaturii, Cristian Diaconescu.

Candidatul oficial al PSD a incercat sa-l contacteze marti in mod repetat pe Sorin Oprescu pentru a-i propune un parteneriat pentru Primaria Capitalei, insa doctorul a refuzat sa onoreze invitatia.

PSD valideaza candidatii dupa ce ii lanseaza

Miercuri, la ora 18.00, PSD isi va lansa, la Romexpo, candidatii la alegerile locale, urmind ca dupa lansare sa aiba loc sedintele Comitetului Executiv si al Consiliului National al partidului. Cele doua foruri ar fi trebuit sa-i valideze pe candidati, dar s-a preferat ca acestia sa fie mai intii lansati in fata presei si apoi, formal, sa aiba loc si validarea listei pentru alegerile locale. Daca Oprescu isi anunta in timp util candidatura, cele doua foruri de conducere ar putea sa decida si excluderea sa din partid.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea