Social

Oprescu - baricadat cu legea in Elias

Razboiul dintre directori si Ministerul Sanatatii se muta din instanta la usa spitalului si capata forme din ce in ce mai radicale.
Ieri, noul director al Spitalului de Urgenta Elias, dr. Vlad Romano, s-a dus sa-si ia postul in primire, insa a plecat cum a venit, ca director doar pe hartie al unitatii medicale. Dr. Sorin Oprescu, directorul demis de Eugen Nicolaescu , a refuzat sa predea conducerea Spitalului de Urgenta Elias. ,Putem apela si la fortele de ordine daca refuza sa paraseasca spitalul", ne-a declarat ministrul sanatatii , Eugen Nicolaescu. Pentru a-l putea schimba pe Oprescu, ministrul sanatatii a emis, ieri, ordinul de revocare a Consiliului de Administratie. Situatia de la Elias este atat de complicata, incat fiecare parte implicata considera ca are dreptate.
Initial, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a revocat Consiliul Director si Consiliul de Administratie de la Elias. Academia Romana a protestat, sustinand ca spitalul ii apartine si nu poate demite CA-ul. Nicolaescu a acceptat aceasta situatie si nu a mai dat ordinul de revocare al CA-ului. Ieri, insa, ministrul a dat si ordinul de revocare al Consiliului de Administratie. Tot ieri, directorul numit de Nicolaescu, dr. Vlad Romano, s-a dus sa-si ocupe postul, insa Sorin Oprescu nu a vrut sa paraseasca postul. "Ordinul de revocare a Comitetului Director si a Consiliului de Administratie este ilegal. Ar fi trebuit sa accept ordinul si sa-l semnez. Voi parasi postul de director al Spitalului Elias in clipa in care demiterea mea va fi legala. Discutia cu dr. Vlad Romano a fost una civilizata, fara urlete, zbierete sau nervi, mai mult, l-am condus pe acesta prieteneste cand a plecat din spital", a declarat dr. Oprescu. Virgil Paunescu , secretar de stat in MS, a declarat ca, zilele urmatoare, va fi modificata Legea spitalelor, astfel incat sa nu mai existe probleme in privinta administrarii unitatilor sanitare. Eugen Simion , presedintele Academiei Romane, s-a declarat surprins de decizia luata de Nicolaescu. "Ne vom adresa justitiei. Ministrul m-a demis inclusiv pe mine, pentru ca presedintele Academiei Romane este si presedintele Consiliului de Administratie", ne-a declarat Eugen Simion.





Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea