Social

Oprescu are jumatate din "zestrea" PSD

Sorin Oprescu conduce in continuare plutonul aspirantilor la functia de primar general al Capitalei. Doua dintre sondajele date ieri publicitatii il plaseaza pe primul loc in optiunile de vot, insa la procentaje diferite fata de urmaritorul sau, Vasile Blaga.

„Doctorul", dupa cum ii spun fostii camarazi din PSD, a reusit sa atraga de partea sa 50,5% din votantii social-democratilor, potrivit unui sondaj realizat de IPP Data Research, in perioada 19-24 mai, pe un esantion de 1.202 persoane.

Candidatul oficial al PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, ar obtine doar 18,4% dintre voturile celor cu simpatii de stanga. 7,8% din alegatorii PSD il vor pe Cozmin Gusa primar al Capitalei, 7,8% opteaza pentru liberalul Ludovic Orban, iar 5,8% il prefera pe democrat-liberalul Vasile Blaga.

Cercetarea sociologica amintita il da castigator al alegerilor din Bucuresti tot pe Oprescu - 40,4%, acesta fiind urmat de pedelistul Vasile Blaga – 26% si de liberalul Ludovic Orban – 10,1%. Reprezentantul PIN Cozmin Gusa ar obtine 9,5% din sufragii, iar candidatul PSD Cristian Diaconescu s-ar plasa pe pozitia a cincea, cu 7,6%. Codrin Stefanescu (PC) ar strange, potrivit aceluiasi sondaj, 2,1% din voturi, Daniel Fuciu (PNG-CD) - 1,7%, taranistul Aurelian Pavelescu - 1,5%, iar Verginia Vedinas (PRM) - 1,3%.

Conform estimarii IPP Data Research, 55% din bucurestenii cu drept de vot se vor prezenta duminica la urne.

INSOMAR: Oprescu ramane inca primul

Candidatul independent la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, conduce in preferintele electoratului, cu 32%, fiind secondat de reprezentantul PD-L Vasile Blaga, cu 29%. Liberalul Ludovic Orban completeaza „podiumul", cu 13% din intentiile de vot, iar pesedistul Cristian Diaconescu si Cozmin Gusa (PIN) ocupa locurile 4 si 5 cu 10%, respectiv 6% din optiuni.

Sondajul, realizat de INSOMAR la cererea Realitatea TV, in perioada 23-25 mai, pe un esantion de 4.640 de persoane, releva faptul ca restul pretendentilor la postul de edil-sef se situeaza de la 3% in jos in preferintele bucurestenilor. Astfel, taranistul Aurelian Pavelescu ar obtine trei procente din voturi, in timp ce Codrin Stefanescu (PC), Daniel Fuciu (PNG-CD) si Verginia Vedinas (PRM) ar strange cate un procent.

CGMB, dominat de democrat-liberali

Pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, PD-L ar fi votat de 34% din alegatori, PSD - de 25%, PNL - de 17% si PIN - de 5%. INSOMAR estimeaza o prezenta la vot de 46% din numarul total al celor inscrisi pe listele electorale.

PD-L, favorit la parlamentare

In topul optiunilor electoratului pentru alegerile parlamentare din toamna, potrivit IPP, primul loc este ocupat de PD-L, cu 35,8%. Social-democratii se situeaza pe pozitia a doua cu 29,9%, iar liberalii isi adjudeca locul trei, cu 17,4%. Romanii ar mai vota cu PNG-CD in proportie de 7,6%, iar PRM si PIN, ambele cu 3,5%, nu ar reusi sa treaca pragul impus pentru accederea in legislativ.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea