Social

#oprescu #primar #curatenie

Oprescu a pus furtunul pe stalpi si semafoare

Primarul general al Capitalei a cerut firmelor de salubrizare sa extinda curatenia pana la marcajele rutiere, gurile de metrou si panourile publicitare. Pentru acest lucru, operatorii vor fi platiti separat.
 

Curatenia strazilor este, alaturi de rezolvarea problemei traficului, al doilea mare pariu al lui Oprescu
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut o intalnire cu conducerile principalelor societati care asigura curatenia in Municipiul Bucuresti. Acesta le-a cerut patronilor si administratorilor sa igienizeze carosabilul si trotuarele, sa curete semafoarele si semnele de circulatie, sa toaleteze copacii, sa spele stalpii si panourile de afisaj, gurile de metrou, dar si punctele de intrare si iesire din Bucuresti.

„Domnul primar ne-a cerut sa curatam stalpii de afisele montate. Va dati seama ca este un procedeu greoi. Sunt panouri si stalpi cu zeci de afise lipite unul peste altul, acolo trebuie sa punem o solutie speciala ca sa le dam jos.

Noi nu suntem  obligati, prin contract, sa facem aceste lucruri, insa daca primarul general a cerut, o facem. Pentru fiecare lucrare vom face deviz de plata si vom fi platiti separat“, ne-a declarat Ilie Ciuclea, directorul general al firmei de salubrizare Supercom.

Potrivit acestuia, carosabilul si trotuarul vor fi tratate cu o substanta speciala care sa retina praful la baza solului. „Sunt multe santiere in Bucuresti. Daca nu am face acest lucru, ar fi praf peste tot“, ne-a explicat Ilie Ciuclea.
Silviu Prigoana, patronul firmei Rosal, a spus ca este de acord sa faca ce i-a cerut Oprescu si ca nu va cere bani in plus pentru aceste servicii.

Firmele care asigura salubrizarea sectoarelor 1-6 ale Bucurestiului sunt obligate acum, prin contracte de prestari servicii, doar sa mature, sa spele carosabilul si sa ridice gunoiul de la asociatiile de locatari cu care au semnat intelegeri.

Pe de alta parte , primarul general si-a tras luni de partea lui un conflict artificial, creat pe marginea unei posibile crize a apei calde, cauzata de datoriile istorice ale RADET. Desi nimeni nu a amenintat cu oprirea apei calde in Capitala, Oprescu a declarat pe la pranz: „Asigur bucurestenii ca voi interveni pe langa premierul Calin Popescu Tariceanu pentru deblocarea fondurilor RADET, astfel incat furnizarea energiei termice sa nu fie intrerupta. Apreciez ca actuala situatie a regiei este o consecinta a incapacitatii manageriale“, a declarat Sorin Oprescu.

O ora mai tarziu, directorul RADET, Virgil Ramba, declara ca apa calda nu va fi oprita si ca vor fi cautate solutii pentru a obtine banii pentru plata datoriilor, inclusiv prin recuperarea creantelor de la asociatiile de locatari, care datoreaza 60 de milioane de lei. „RADET i-a prezentat primarului general situatia financiara a regiei impusa de blocarea conturilor de catre ELCEN Bucuresti, cu consecinte directe asupra platii facturilor catre Apa Nova, Electrica si Distrigaz Sud. Vom discuta cu cei trei furnizori pentru a nu se intrerupe furnizarea energiei termice si, ca atare, apa calda nu se va intrerupe in Bucuresti“, a spus Ramba.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare vor fi analizate modalitatile de a obtine suma de 187 de milioane de lei, „cuvenita de RADET pentru compensarea combustibililor, de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative“.

In ce priveste datoria istorica de aproximativ 570 de milioane de lei, reprezentantii municipalitatii si cei ai Guvernului vor cauta sursele de unde pot fi obtinute aceste sume, pentru a fi decontate catre ELCEN, a precizat Ramba. Directorul RADET a explicat ca actuala situatie se datoreaza si dialogului cu primaria, care nu a aprobat la timp tarifele, dar si datoriilor acumulate de asociatiile de locatari.

RADET are datorii istorice, care dateaza din 1995, in valoare de 750 de milioane de lei. Din cele 750 de milioane de lei, 550 de milioane reprezinta datoria istorica, iar 200 milioane de lei - datoria de la bugetul statului pentru compensarea de combustibil.

Premierul Calin Popescu Tariceanu anunta, in urma cu doua saptamani, la finalul discutiilor cu primarii din Bucuresti, ca Guvernul va selecta o firma de audit care sa verifice la Electrocentrale furnizorul de energie termica in Capitala, structura costurilor si posibilitatile de reducere a cheltuielilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea