Social

#reciclare opere de arta # Wood Be Nice workshop #workshop gratuit # Wood Be Nice

Opere de arta din deseuri. Workshop gratuit Wood Be Nice pe tema reciclarii in creatia artistica

Pe 17 august, incepand cu ora 17:00, la atelierul de pe B-dul Carol I nr. 53 din Bucuresti, Wood Be Nice  organizeaza un workshop despre reciclarea in creatia artistica, conceptul de upcycling prin care deseurile folosite in scopuri artistice sau functionale capata o valoare mai mare decât a produsului initial si impactul pe care aceste demersuri de creatie le au asupra mediului. Intrarea pentru public este libera.

Odata ce intra in fluxul de reciclare, deseurile sunt de regula transformate in alte produse, adeseori functionale, dar ce au o valoare adaugata mai mica - downcycling. La polul opus se afla folosirea deseurilor intr-un mod in care se genereaza o valoare mai mare decât cea a produsului initial, de obicei in scopuri artistice sau pur si simplu functionale – upcycling.

Astfel, inca din anii ’70, deseurile au devenit materie prima pentru artisti, arhitecti, designeri care, pe lânga produsele finite ce ilustreaza cum din potetialul gunoi se pot naste opere de arta, isi asuma si misiunea de a educa publicul, sustinând ca trebuie aduse mai multe schimbari procesului de reciclare, care sa nu mai fie limitat la cei trei R - refolosire, reducere si reciclare. 

Invitatii din cadrul workshop-ului sunt:

Oana Racheleanu (jurnalist, blogger si activist) va aduce in atentie documentarea despre circuitul reciclarii in Bucuresti

Irina Breniuc (jurnalist, activist si consultant de mediu pentru Zero Waste Romania si Ecomagazin.ro, presedinta Asociatiei pentru Consum Sustenabil si initiatoarea proiectului Pimp the garbage), ce va prezenta conceptul de upcycling si harta upcycling in România;

Adina Magsi (director general Alucro / Every Can Counts), ce va aduce in atentie proiectul de reciclare creativa "Can Art&Design Festival, editia cu lucrari de mari dimensiuni"

Florian Lucan (pictor si profesor de pictura in cadrul scolii de Arta Bucuresti) va vorbi despre curentul artistic “Arte Povera”

Misha Diaconu (artist vizual specializat in sculptura in metal, membru UAP) va prezenta lucrari in care a folosit materiale recuperate/reciclate

Felicia Ienculescu-Popovici (presedinte Asociatia Greenitiative - Centrul Green Mogo) va da detalii despre proiectul Green Mogo si workshopurile de reciclare creativa

Liliana Stoica (artist fondator Deco-Box) va povesti despre integrarea lemnului reciclat in arta

De asemenea, va avea loc si prezentarea proiectului NeoNlitic, ce isi propune sustinerea si promovarea productiei artistice, prin valorificarea patrimoniului cultural comun si reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni si Hamangia, prin tehnici moderne de productie artistica, dar si a artistilor implicati (Daniel Loagar, Andrei Cornea, Sasha Meret, Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver Biv, Roxana Tomescu, Lucian Color, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu).

In cadrul proiectului se vor efectua documentari pe teren si intâlniri de lucru, 4 workshopuri deschise publicului pe durata carora se vor prezenta rezultatele cercetarii si doua expozitii de opere de tip instalatii-corpuri de iluminat de dimensiuni medii-mari realizate din materie prima reciclata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea