Social

#politica #pd-l #psd

Operatiunea „JOS PD-L“

Cand e sa minta, PSD o face la fel cum se zice ca fura, adica pe picior mare. O mie de kilometri de autostrada in urmatorii patru ani reprezinta o cantitate nemaivazuta de tupeu, care l-ar putea face si pe presedintele Basescu sa voteze cu Geoana.
 
O mie de lei salariul minim si opt stadioane UEFA, plus soselele Austriei. In traducere: paine, circ si cel mai la moda asfalt intre ele. In realitate: stimulii-cheie-ai-momentului. Ofensiva a inceput. PSD si-a scos de la naftalina cea mai redutabila arma: organizarea.

Tupeul, lacomia, graba si cota DNA sunt atribute tactice ale tuturor: toate partidele le-au cam deprins. Disciplina insa, capacitatea de a ramane in interiorul unui plan obraznic, abilitatea de a-l urmari pas cu pas in interesul bandei, ramane diferenta specifica a PSD, neegalata, pana acum, decat de planurile cincinale ale defunctului sau tata comunist. Strategia globala se numeste „Scufundati distrugatorul Basescu!“ si se desfasoara in stramtoarea evidenta la care s-a trezit flota PD-L dupa pierderea Capitalei.

Trasat cu echerul viclean al strategului rozaliu, unghiul de atac e foarte ascutit.

Pe una din laturi sta demagogia stiintifica a partidului, iar pe cealalta - neasteptatul Oprescu. Intre ele asteapta foamea rabdatoare a unei retele constituite deja. Prin alianta umorului cu hazardul, Oprescu a picat pe criza glicemica de providentialitate a unui public multiplu dezamagit. Intr-un fel, i-a luat locul lui Basescu in schema ludica a momentului. Instalat pe un „daca tot a iesit, hai sa vedem ce-i de capul lui“, livrat de electoratul invins al lui Blaga, si pe entuziasmul supraturat al sustinatorilor proprii, noul primar al Capitalei isi primeste ratia de bunavointa nominala a postului, la care se adauga un supliment inspirat de stilul nonsalant si histrionic al personajului. Acum e loc, in amabilitatea publicului, pentru orice tip de descalecare simbolica, de la Al Doilea Pache Protopopescu pana la Opresque Quatorzieme, Primarul Soare. Smecher cu acte falsificate in regula, Oprescu s-a prins imediat.

A inteles, in coniventa cu planner-ii pesedisti, ca recolta de simpatie obtinuta la Bucuresti va insamanta minciurian tarlaua partidului pentru culesul de toamna. Si s-a pus pe treaba. „Treaba“ are, de cand s-a inventat alternanta la pu-tere, doua fronturi. Unul e „curatenia“, celalalt - taiatul panglicilor. Curatenia a inceput cu directorul Administratiei Strazilor din Primaria Capitalei, Claudiu Balan, a continuat cu directorul Directiei Utilitati Publice si Transporturi din Primaria Capitalei, Gheorghe Udriste , si cu Daniel Patentasu, directorul Directiei Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulatiei din Primaria Capitalei si adjunctul lui Udriste. Climaxul saptamanii e asteptat sa fie ruperea contractului cu parcarile Dali, o afacere cu suvite blonde si iz fanariot , cu fundal clientelar si multa pasiune mediatica.

So far, so good, ar zice, mai mult ca sigur, Tal Silberstein, consultantul conceptului dual, unda-corpuscul, PNL - PSD, in cazul in care nea Viorel i-ar prezenta raportul la etapa. Prin indepartarea logica si sanitara a agentilor lui Basescu din primarie, imaginea de justitiar are gata primele tuse. De acum toate demiterile sunt credibile. De acum urmeaza taiatul panglicilor. Si va urma, fara indoiala, „Festivalul Planurilor Si Proiectelor Mari Anuntate Pana In Alegeri Si Finalizate Mult Dupa Aceea Sau Poate Nicicand Dar Nu Mai Are Nici O Importanta“.

Dar sa recapitulam aritmetica neoleninista a zilei, in care socialismul promisiunilor imposibile plus electricitatea emotionala a lui Oprescu dau puterea sovietelor PSD-PNL-PC. Aceasta putere, nascuta din balbaiala unei aliante care s-a autonimicit, hranita organizat din ideile (hreben)ciuce ale imbogatirii si inmultita prin adulter ideologic, va fi in forma maxima la toamna. Fara miscari spectaculoase in tabara PD-L, matusa Tamara se va muta la Guvern si, de acolo, chiar la Cotroceni. Dar, vorba lui Kurt Vonnegut: „Nu exista nici un motiv pentru ca binele sa nu poata invinge raul, cu conditia ca ingerii sa se organizeze la fel de bine ca mafia“.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea