Social

Opera Nationala prezinta o noua montare a baletului "Lacul lebedelor"

opera nationala Bucuresti prezinta in premiera, pe 19 aprilie, o noua montare a baletului " Lacul lebedelor " de Piotr Ilici Ceaikovski, realizata de coregraful Gheorghe Iancu, la peste 50 de ani de la premiera acestui spectacolul pe scena Operei.

In seara premierei, precum si la reprezentatia de pe 23 aprilie a baletului, Opera Nationala ii are invitati pe Gillian Murphy, prim-solista a companiei American Ballet Theatre, si Artem Shpilevski, prim-solist al Teatrului Balsoi din Moscova, care vor interpreta rolurile principale, Odette/Odille si respectiv Siegfried.

Alaturi de ei, vor urca pe scena solistii Operei, precum si elevii Liceului de Coregrafie " Floria Capsali" din Bucuresti. Orchestra va fi condusa alternativ de Iurie Florea si Tiberiu Soare.

Noua punere in scena a lui Gheorghe Iancu vine cu o noua coregrafie si scenografie, semnata de Luisa Spinatelli.

"Lacul lebedelor" este ultima premiera de spectacol de balet a Operei Nationale pentru aceasta stagiune. Urmatoarele premiere vor fi spectacole de opera, "Macbeth" de Giuseppe Verdi, care va fi prezentat in mai, si "Cenusareasa" de Gioachino Rossini in luna iunie.
 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea