Social

#militari in afganistan #trupe britanice #suplimentare de militari #londra

ONU respinge ideea unei crize de securitate in Afganistan

ONU precizeaza ca Afganistanul nu traverseaza o "criza de securitate", iar Londra ar putea trimite mai multi soldati in aceasta tara.

ONU mai precizeaza ca toate partile implicate trebuie sa evite sa cedeze deziluziei sau tentatiei de a cauta vinovati, a declarat seful unei delegatii a Consiliului de Securitate al ONU, la finalul unei vizite de trei zile in Afganistan, relateaza AFP.

Veniti sa evalueze situatia din tara la sapte ani de la interventia coalitiei internationale in Afganistan, membrii delegatiei ONU au apreciat ca exista motive pentru un "optimism prudent", in contextul in care atentatele comise de insurgenti nu au fost niciodata atat de numeroase.

"Exista fara indoiala o situatie dificila la nivelul securitatii (...), dar nu exista o criza de securitate", a declarat seful acestei delegatii, ambasadorul italian la Natiunile Unite , Giulio Terzi. "Trebuie sa evitam orice inclinatie spre deziluzie, frustrare sau, mai rau, spre a cauta vinovati", a adaugat diplomatul, referindu-se atat la Afganistan, cat si la tarile care au trupe in aceasta tara.

Declaratiile sale intervin dupa ce marti, intr-o convorbire cu membrii delegatiei ONU, presedintele afgan Hamid Karzai a cerut comunitatii internationale un calendar precis al interventiei militare din tara sa. In caz contrar, "Guvernul nu va avea alta solutie decat sa caute o solutie politica", a spus el.

Presedintele afgan a adaugata ca aceasta "solutie politica" ar putea implica "deschiderea de negocieri cu talibanii si toti cei care se opun Guvernului". Karzai a mai spus ca este "inacceptabil" ca talibanii controleaza "parti din teritoriul" afgan, in pofida prezentei a aproape 70.000 de militari straini in tara. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea