Social

# vaccin probleme #vaccin astrazeneca #coronavirus #astrazeneca #oms #vaccinare

OMS, prima reactie despre serul AstraZeneca: “Nu exista niciun motiv pentru a se renunta la vaccinare”

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a facut primele declaratii dupa ce 11 tari ( Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia, Islanda, Romania si Bulgaria) au sistat vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca. OMS a transmis ca ”nu exista vreun motiv pentru a nu mai utiliza vaccinul AstraZeneca” pentru imunizarea impotriva coronavirusului. 

 

”Da, ar trebui sa continuam sa utilizam vaccinul de la AstraZeneca. Nu exista vreun motiv de a nu-l utiliza”, a transmis  Margaret Harris, purtatoare de cuvant a OMS, in cadrul unui briefing de presa care a avut loc in Geneva. 

”Orice alerta de securitate trebuie sa faca obiectul unei anchete. Trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca studiem toate alertele de securitate cand distribuim vaccinuri si trebuie sa le examinam, dar nu exista nicio indicatie de a nu-l utiliza”, a adaugat purtatoarea de cuvant a OMS.

Precizarile vin in contraxtul in care mai multe tari au sistat vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, sau cu doua loturi ale acestuia, suspecte ca ar provoca coagulari ale sangelui. Loturile vizate sunt ABV 5300 si ABV 2856.

Expertii analizeaza informatiile despre formarea de trombi, insa deocamdata nu a fost stabilita nicio legatura de tip cauza-efect, a mai precizat purtatoarea de cuvant a OMS in cadrul conferintei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea