Social

#noua zeelanda #israel #masuri de siguranta #calatorii #oms #pandemie #gripa porcina

OMS nu recomanda restrictii de calatorie ca masura impotriva gripei porcine

Organizatia Mondiala a Sanatatii nu recomanda restrictii de calatorie sau inchiderea granitelor din cauza gripei porcine, care se raspandeste foarte rapid.

Purtatorul de cuvant al institutie, Gregory Hartl, a declarat ca "OMS nu recomanda niciun fel de restrictii de calatorie sau inchiderea granitelor". In conferinta de presa organizata la Geneva, Hartl a aratat ca multe dintre persoanele infectate nu au simptome la aeroport sau la trecerea granitelor.

Reprezentantul OMS a sfatuit insa oamenii care simt ca sunt bolnavi sa nu calatoreasca. Comitetul de urgenta OMS se reuneste astazi, dupa ce nivelul de alerta pandemica a fost crescut de la nivelul trei la patru (din sase) in cursul zilei de luni.

Dupa al doilea caz de gripa porcina in Spania, autoritatile din Israel si Noua Zeelanda au confirmat primele infectii locale. Bolnavii au calatorit in Mexic in ultimele saptamani.

Virusul H1N1 a provocat pana acum moartea a 152 de persoane, informeaza Cotidianul. Gripa a ajuns in Europa in Spania si in Marea Britanie. 

 

Citeste si 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea