Social

# valul doi al pandemiei # vaccin coronavirus # avertisment oms #oms

OMS: Multe tari sunt in fata valului doi si il vor traversa fara vaccinuri

Vestea inceperii distribuirii vaccinurilor impotriva coronavirusului a starnit un val de optimism pentru multa lume. Cu toate acestea OMS domoleste acest optimism sustinand ca va dura mult pana cand intreaga populatie doritoare va putea fi vaccinata.

 

Mai mult, OMS avertizeaza ca vaccinul nu va veni la timp pentru a putea lupta cu cel de-al doilea val al pandemiei. Val cu care cele mai multe tari se confrunta deja.

"Multe tari sunt in fata acestui val si il vor traversa si continua sa-l infrunte fara vaccinuri. Trebuie sa intelegem si sa interiorizam acest lucru si sa intelegem ca trebuie sa urcam acest munte fara vaccinuri. Cred ca va mai dura cel putin intre patru si sase luni inainte sa existe niveluri suficiente de vaccinare peste tot", a afirmat Mike Ryan, responsabilul pentru situatii de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Mai mult decat atat, responsabilul OMS sustine ca vaccinurile nu ar trebui considerate o "potiune magica". "Nu suntem inca acolo in ce priveste vaccinurile", a spus Ryan, in pofida anunturilor recente promitatoare despre vaccinuri cu eficacitate de 90% sau mai mare, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea