Social

#wuhan #provenienta coronavirus #coronavirus #cercetatori #oms

OMS: Este posibil ca virusul sa nu provina din Wuhan

Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) cere efectuarea de noi studii pentru a detecta locul de provenienta al coronavirusului. Este posibil ca orasul chinez Wuhan sa nu fie locul de origine al virusului SARS-CoV-2, chiar daca acesta a fost depistat aici.

 

"Faptul ca semnalul de alarma s-a declansat acolo nu inseamna neaparat ca acela este locul in care boala a trecut de la animale la oameni", a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgente din cadrul OMS, potrivit digi24.ro.

OMS si China vor alcatui impreuna o echipa internationala de experti care se vor deplasa la Wuhan pentru a identifica lantul de infectii, incepand de la primele cazuri de COVID-19 care au aparut in acest oras la sfarsitul anului trecut, dupa ce epidemia a fost detectata de sistemul local de supraveghere a cazurilor de pneumonie.

Desi cercetatorii chinezi au realizat deja studii asupra cazurilor initiale si a pietei de produse marine din Wuhan pentru a gasi sursa de infectare de origine animala, "exista anumite goluri in peisajul epidemiologic", a precizat Mike Ryan.

"Este nevoie de un studiu epidemiologic retrospectiv si mult mai amplu" pentru a cerceta legaturile dintre primele cazuri de COVID-19 la oameni, a adaugat Mike Ryan.

Sursa: digi24.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea