Social

# noul coronavirus #oms #aer #virus

OMS confirma ca noul coronavirus se poate RASPANDI si prin aer

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut  ca exista dovezi clare despre raspandirea noului coronavirus prin aer, dupa ce mai multi oameni de stiinta au cerut acestei organizatii sa isi actualizeze recomandarile si comunicarile oficiale despre felul in care maladia respiratorie COVID-19 se transmite in comunitatile umane, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

 

"Am discutat despre posibilitatea raspandirii pe calea aerului si prin aerosoli drept una dintre caile de transmitere a COVID-19," a declarat Maria Van Kerkhove, expert tehnic din cadrul OMS pe durata pandemiei de COVID-19.

Anterior, OMS a spus ca virusul care cauzeaza maladia respiratorie COVID-19 se transmite, in primul rand, prin mici picaturi de secretii expulzate din nasul si gura unei persoane infectate si care ajung apoi foarte repede pe sol.

OMS confirma: noul coronavirus se raspandeste si prin aer

239 de oameni de stiinta din 32 de tari au subliniat existenta unor dovezi care sustin ca inhalarea particulelor virale ce plutesc mult timp prin aer pot conduce la contaminare. Oamenii de stiinta au tras un semnal de alarma si au cerut OMS sa isi actualizeze ghidul de recomandari.

"Posibilitatea transmiterii prin aer (a noului coronavirus, n.r.) in spatiile publice, in special in conditii foarte specifice, precum spatiile aglomerate, inchise, slab ventilate, care au fost deja descrise - nu poate fi exclusa. Totusi, dovezile trebuie centralizate si interpretate, iar noi vom continua sa sprijinim acest demers,"  a precizat specialista.

Orice modificare din evaluarea pe care OMS o face in privinta riscului de transmitere a virusului ar putea afecta actuala recomandare de pastrare a unei distante de un metru intre oameni.  

Guvernele lumii, care se bazeaza pe OMS pentru a-si construi politicile de recomandari nationale, ar putea sa isi ajusteze la randul lor masurile de sanatate publica implementate pentru a limita raspandirea noului coronavirus.

OMS va publica lista cu toate modurile de transmitere a SARS-CoV-2

Maria Kerkhove a anuntat ca OMS va publica un comunicat stiintific care va prezenta toate modurile cunoscute de transmitere a SARS-CoV-2 in zilele urmatoare.

"Este nevoie de un pachet complet de interventii pentru a putea sa stopam transmiterea virusului. Acest pachet include, nu doar distantarea fizica, ci si folosirea mastii sanitare atunci cand aceasta este potrivita pentru anumite spatii, in special acolo unde distantarea fizica nu poate fi respectata si ,in special, pentru angajatii din domeniul medical," a adaugat aceeasi specialista.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea