Social

Olteanu si Basescu, schimb de ravase cu venin

Dupa ce presedintele Basescu i-a trimis o scrisoare critica sefului Camerei Deputatilor, Olteanu l-a atacat pe seful statului, spunand ca acesta ar fi trebuit sa-i mobilizeze pe pedelisti la vot.

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat nemultumirea fata de tergiversarea procedurii de avizare a inceperii urmaririi penale pentru deputatii PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea, prin intermediul unei scrisori adresate miercuri presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Surse parlamentare au precizat, pentru NewsIn, ca Basescu atrage atentia asupra faptului ca se instituie privilegii pentru parlamentarii fosti si actuali ministri, iar Parlamentul nu ar trebui sa ia locul justitiei. Seful statului a solicitat gasirea unei modalitati rapide de stopare a tergiversarii.

Raspunsul presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, nu a intarziat. Acesta il acuza pe Basescu ca este cel responsabil pentru intarzierea celor doua cauze.

"Desi v-am atras atentia in mod public ca refuzul de a sesiza Parlamentul Romaniei se va solda cu decizii de anulare a urmaririi penale in justitie, ati refuzat sa respectati legea si ati transformat procedurile legale intr-un conflict personal, soldat cu amenintari si santaj la adresa ministrului Apararii Nationale, Teodor Melescanu", afirma Olteanu.

Bogdan Olteanu precizeaza ca, din toamna trecuta, si-a exprimat regretul fata de refuzul presedintelui de a colabora cu membrii Comisiei prezidentiale infiintate prin Ordonanta de Urgenta si desemnata de Consiliul Superior al Magistraturii, tergiversand astfel solutionarea dosarelor de coruptie vreme de cateva luni. Presedintele Camerei Deputatilor mai spune ca seful statului a contribuit la tergiversarea dosarelor asteptand ca judecatorii Curtii Constitutionale sa intervina si sa dea un verdict in interesul sau.

"Insistentele dumneavoastra au fost sanctionate de Curtea Constitutionala care, la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii, a stabilit ca incalcati prevederile legale si ca nu aveti competenta de a cere urmarirea penala a ministrilor parlamentari.

In felul acesta s-a ajuns la sesizarea Parlamentului Romaniei la 21 aprilie 2008 in cazul Miron Mitrea si la 24 aprilie 2008 in cazul Adrian Nastase, producandu-se, prin refuzul dumneavoastra de a va asuma raspunderi si de a aplica legea, o intarziere de peste sase luni in actul de justitie", a precizat Olteanu.

In scrisoarea catre seful statului, presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca, daca dorinta lui Basescu "privind functionarea justitiei ar fi fost sincera", ar fi trebuit sa-i mobilizeze la vot pe parlamentarii PD-L. "Daca numai jumatate dintre parlamentarii PD-L absenti ar fi fost prezenti la dezbaterile de ieri, votul ar fi fost valabil exprimat", a sustinut Olteanu.

"Din nefericire, constat ca va manifestati ca presedinte-jucator si ca lider PD-L doar atunci cand interesul v-o cere, iar atunci cand interesele nationale legate de lupta anticoruptie sunt in joc, preferati sa faceti corespondenta doar cu mine. Spre informarea dumneavoastra, parlamentarii liberali au avut o mai buna prezenta la votul de ieri decat cei ai PD-L", se arata la finalul scrisorii.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea