Social

#olmert #kadima #ariel sharon #israel

Olmert va demisiona in septembrie

Premierul israelian Ehud Olmert a anuntat miercuri seara ca nu va participa la alegerile primare din partidul sau si ca va demisiona imediat ce formatiunea isi va fi ales un nou lider, in septembrie.

Premierul israelian a fost afectat de numeroase scandaluri de coruptie, iar in ultima vreme, din ce in ce mai multe voci cereau demisia sa. Olmert a fost de acord, recent, cu organizarea de alegeri primare in partidul sau, Kadima , pentru alegerea unui nou lider, dar intretinuse suspansul, neprecizand daca va candida sau nu pentru aceasta functie.

Kadima va organiza alegeri primare in 17 septembrie.

"Am decis sa nu candidez la primarele din cadrul Kadima si nici nu am intentia sa intervin in alegeri", a spus Olmert intr-o alocutiune de la resedintia sa oficiala, adaugand: "Dupa alegerea succesorului meu, voi demisiona pentru a permite rapid formarea unui nou guvern".

In ultimele zile, ministrul de externe Tzipi Livni , considerata favorita pentru a-i succede lui Olmert, i-a cerut deschis demisia acestuia.

"Speranta care a fost parte a Kadima s-a pierdut pe drum", a spus Livni.

Partidul Kadima a fost fondat de premierul Ariel Sharon in 2005 dupa retragerea Israelului din Fasia Gaza. Potrivit unei televiziuni israeliene, trei dintre consilierii lui Ariel Sharon au ales sa o consilieze pe Livni in cursa electorala.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea