Social

#tzip livni #ehud olmert #somat #retraga #functie

Olmert, somat sa se retraga imediat din functie

Ministrul israelian de externe si lider al partidului la putere, Tzipi Livni , i-a cerut joi premierului in exercitiu Ehud sa se imediat din functie, dupa ce s-a anuntat ca va fi inculpat pentru coruptie.

"Premierul Olmert trebuie sa se retraga , nu are alta optiune", a spus Livni, in fata deputatilor din , reuniti in apropiere de Tel Aviv, relateaza AFP.

Deputatii israelieni i-au cerut lui Olmert sa paraseasca imediat functia. "Premierul trebuie sa se lupte pentru a-si dovedi nevinovatia, dar trebuie sa plece", a spus deputatul Itzhak Ben Israel din partidul de centru Kadima , care era de Olmert inainte de demisia sa, la 21 septembrie.

Olmert conduce de atunci un guvern de tranzitie care va ramane pana la alegerile anticipate ce vor avea loc la 10 februarie . Potrivit presei, ministrul de externe, care i-a succedat lui Olmert la conducerea partidului, urmeaza sa-i ceara oficial acestuia sa se retraga din functie joi, cand Kadima se va reuni de urgenta.

Pentru deputatul laburist Ophir Pines Paz, "este o zi tragica pentru statul Israel. Olmert trebuie sa se retraga imediat, asa cum a promis. Este inacceptabil ca o persoana acuzata de infractiune impotriva statului sa continue sa ocupe functia de ". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea