Social

Oligarhia locala urca din nou pe scena electorala

Trei „relicve“ ale administratiei locale si un traseist politic se lupta pentru sefia consiliului judetean si a primariei.

Sefia consiliului judetean (CJ) este aprig disputata de Eugen Durbaca (PC), actualul presedinte al CJ Galati, Eugen Chebac (PSD), actualul vicepresedinte al CJ Galati, Victor Paul Dobre (PNL), secretar de stat in Ministerul Administratiei , si Marius Necula (PDL), un om de afaceri cu o reputatie de traseist politic.

Dinozaurii din administratie

Eugen Durbaca, unul dintre „dinozaurii“ administratiei comuniste, a ajuns in functie in 2004, dintr-o intamplare. Pierduse sefia primariei in favoarea lui Dumitru Nicolae, alt „ dinozaur “ din perioada ceausista. Conform protocolului electoral PSD-PC, Durbaca trebuia sa fie vicepresedinte al CJ Galati, insa a profitat de dorinta Aliantei PNL-PD de a pune mana pe consiliul judetean si le-a propus un targ. A intrat alaturi de liberali si democrati in CJ, in schimbul postului de presedinte al institutiei, iar dupa un an a rupt alianta si a revenit la PSD.

Eugen Chebac (PSD) a reusit de foarte multe ori sa-l infrunte pe Eugen Durbaca si chiar sa-l invinga. Desi nu este implicat in afaceri dubioase si nici nu a fost asociat cu vreun scandal politic, Chebac este acuzat de adversarii politici ca este un fost colaborator al Securitatii. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea