Social

Olanda-Italia 3-0: Macaronarii, facuti KO de furia batava

Dupa remiza consenmata intre tricolori si francezi, intalnirea dintre Olanda si Italia a intarit faptul ca, cel putin pana in acest punct, partidele programate seara de Euro 2008 sunt cele mai tari. Total diferit de ceea ce jucasera colegii lor din Grupa Mortii, batavii si macaronarii au oferit un spectacol placut ochiului, in ceea ce poate fi considerat cel mai frumos meci al Europenelor. In final, castig de cauza a avut Portocala Mecanica, scor 3-0, squadra azzurra pierzand tocmai pe mana punctului forte din anii trecuti - apararea.

Baietii lui Marco Van Basten au inceput mai bine partida si primele semnale de alarma au fost trase prin suturile trimise de Van Nistelrooy si Van der Vaart, in minutele 7, 15 si respectiv 11. Mai mult, primul a fost din nou la un pas de a marca in minutul 18, cand il dribleaza pe Buffon dar refuza sa cada, dand exemplu de un fair-play mai rar intalnit. Tabela a ramas nemodificata, dar deschiderea de scor parea inevitabila.

Si asa a si fost. In doar cinci minute, Portocala Mecanica a muscat de doua ori. In minutul 26, Buffon greseste, mingea ajunge la Mathijsen, iar sutul puternic al acestuia este deviat in poarta de Van Nistelrooy, dintr-o pozitie de offiside mare cat o zi de post, nevazut insa de arbitri. Italienii nu au mai avut de ce sa protesteze in minutul 31, cand Sneijder finalizeaza la coltul scurt un contaatac-scoala al batavilor si ridica scorul la 2-0. Olandezii au fost aproape de a da lovitura de gratie in minutul 44, daca Buffon nu ar fi avut o interventie providentiala la sutul trimis de Van Nistelrooy din pozitie ideala.

Dupa iesirea de la cabine, italienii au dat semne ca si-au revenit. Panucci a trimis cu capul peste poarta in minutul 47, Zambrotta a finalizat cu sut in plasa laterala o actiune de toata frumusetea cinci minute mai tarziu, iar Toni si Del Piero il iau la tinta pe Van der Sar . Campionii mondiali au continuat sarabanda de ratari in minutele 70, 76 si 78, cand Alex Del Piero, Luca Toni si Fabio Grosso l-au remarcat pe portarul Olandei.

Si, ca amaraciunea italiana sa fie completa, ocaziile s-au razbunat si minutul 79 a adus un nou gol trecut in contul batavilor: contra de toata frumusetea a olandezilor, Buffon intervine initial salvator, dar nu mai are ce face la lovitura de cap a lui Van Bronkhorst, atent la reluare. 3-0, scor ce a ramas pana la final. O nebunie de meci, o bijuterie de meci, si punctul scos de tricolori cu Franta devine parca si mai important.

OLANDA
Van der Sar 8 – Ooijer 7, Boulahrouz 6 (Heitinga '77), Mathijsen 8, Van Bronckhorst 8 – Kuyt 8, de Jong 7, Engelaar 7, Sneijder 9 – Van der Vaart 8 – Van Nistelrooy 9 (Van Persie '70 7).
Antrenor: Marco Van Basten.

ITALIA
Buffon 4 – Panucci 5, Barzagli 5, Materazzi 4 (Grosso '54 5), Zambrotta 6 – Ambrosini 5, Pirlo 6, Gattuso 7 – Camoranesi 5 (Cassano '75 5), Toni 5, Di Natale 7 (Del Piero '65 7).
Antrenor: Roberto Donadoni.

Arbitri:
Peter Frojdfeldt (SUE) - central.
Stefan Wittberg (SUE) - tusier1.
Henrik Andren (SUE) - tusier2.

OMUL MECIULUI: Wesley Sneijder (Olanda).
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea