Social

#afganistan #soldati #olanda

Olanda isi retrage soldatii din Afganistan in 2010

Primul ministru olandez Jan Peter Balkenende a reafirmat intr-o conferinta de presa - ca misiunea celor 1.600 de militari olandezi dislocati in Afganistan se va incheia in 2010, potrivit AFP.

El a subliniat 'importanta' si 'dificultatile' misiunii soldatilor olandezi in provincia afgana Oruzgan si nu a exclus posibilitatea ca o 'mica misiune' sa poata fi indeplinita de militari olandezi si dupa retragerea contingentului in 2010. Guvernul olandez promisese - cu ocazia reinnoirii misiunii trupelor stationate in Oruzgan in toamna anului 2007 - ca isi va retrage soldatii inainte de sfarsitul anului 2010.

Dar presa olandeza a primit cu scepticism angajamentul, speculand asupra unei posibile schimbari de pozitie la o eventuala solicitare a presedintelui SUA, Barack Obama, ca Haga 'sa mai faca un efort'. Dintre cei 1.600 de soldati olandezi stationati in Afganistan in cadrul Fortei internationale de asistenta securitatii din NATO, 1.200 sunt amplasati in Oruzgan, iar restul in Kandahar si Kabul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea