Social

#tablouri #furt #olanda #extradare #diicot

Olanda cere extradarea suspectilor implicati in furtul de tablouri

Autoritatile olandeze au inaintat autoritatilor de la Bucuresti o solicitare de extradare a celor trei suspecti romani in cazul furturilor de tablouri din Rotterdam, in vederea continuarii anchetarii si judecarii lor de catre sistemul judiciar din Olanda.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii DIICOT au primit solitarea de extradare a lui Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru, suspectii arestati preventiv in dosarul furturilor celor sapte tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Aceleasi surse sustin ca procurorii romani ii suspecteza pe cei trei ca fiind doar complici, autorul real al furtului nefiind inca depistat. In schimb, autoritatile olandeze nu sunt de acord cu varianta inaintata de DIICOT, motiv pentru care au inaintat cererea de extradare.

Cele sapte tablouri semnate de Lucian Freud, Paul Gauguin, Claude Monet, Henri Matisse si Pablo Picasso au fost furate in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. In data de 21 ianuarie 2013, magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a celor trei suspecti romani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea