Social

#proteste #posta romana #oficii postale #proteste pe termen nelimitat

Oficii postale inchise in Bucuresti si Cluj: angajatii protesteaza pe termen nelimitat

Angajatii Postei Romane de la 14 oficii postale din Bucuresti si de la cel putin 6 oficii din Cluj protesteaza de ieri, pe termen nelimitat, prin intreruperea activitatii. Factorii postali au intrat in greva spontana din pricina diminuarii normelor de lucru, deci impunerea unui numar important de zile neplatite si reducerea salariala cu pana la 20%.

Postasii din Bucuresti au inceput ieri protestele, sistand activitatea oficiilor postale 39, 35, 7, 53, 61, 8, 38, 72, 20, 12, 82, 10 si 4 din Bucuresti, alte unitati urmand sa fie inchise in urmatoarele zile. Din solidaritate, peste 100 de angajati ai Postei Romane din judetul Cluj au intrat si ei in greva spontana, inchizand portile a cel putin 6 oficii postale din Cluj, Campia Turzii si Dej.

Presedintele filialei Bucuresti a Sindicatului Lucratorilor din Posta Romana, Marian Ciubeica, si presedintele SLPR Cluj, Carol Sinca, au declarat presei ca nu vor renunta la greva spontana, fara o reactie a conducerii Companiei Nationale Posta Romana, care "pentru prima oara in 23 de ani" ignora nemultumirile angajatilor.

Factorii postali sunt revoltati si din pricina refuzului companiei de a face disponibilizari colective si de a acorda salarii compensatorii si indemnizatia de somaj cuvenita, preferand sa trimita angajatii in concediu fortat.

Sursa foto:m.transilvanialive.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea