Social

#caffarela #ronchi #karol racz #puscas #romania #italia

Oficialii italieni asteptau scuzele Guvernului roman pentru violul comis de romani in Italia

Infractiunile comise de romani nasc tensiuni intre oficialii italieni si romani, niteaza Gandul. Astfel, ministrul italian pentru Politici Europene, Andrea Ronchi , aflat ieri in vizita in tara noastra s-a declarat "ofensat" ca Guvernul roman nu a transmis un mesaj de solidaritate cu victima violului comis la Roma de catre doi cetateni romani.

Ministrul italian a declarat dupa intalnirea pe care a avut-o cu oficialii romani ca personal, ministrul italian a crezut ca Guvernul roman va transmite un mesaj de solidaritate victimei violului, in conditiile in care partea italiana ar fi facut acest lucru daca situatia ar fi fost invers.

Partea romana a raspuns prin vocea lui Vasile Puscas ca nu este responsabilitatea Guvernului roman sa prezinte scuze pentru infractiunile comise de romani in Italia , subliniind ca autoritatile trebuie sa isi faca datoria.

Seful Departamentului pentru Afaceri Europene a subliniat faptul ca Executivul roman este solidar cu toate victimele episoadelor de violenta comise in Romania, Franta, Spania si Italia . Iar infractiunile comise de cetatenii romani nu sunt responsabilitatea Guvernului roman, ci a autoritatilor, adaugand faptul ca totusi restul romanilor aflati in respectivele tari nu ar trebui stigmatizati sau invinovatiti de faptele concetatenilor lor.

Cazul care a fost subiectul acestui schimb de replici intre oficialii romani si italieni este cel numit in Italia “cazul Caffarella”, in care o adolescenta de origine italiana a fost violata pe 14 februarie in Parcul Caffarella din Roma.

Doi romani au fost arestati initial in acest caz, Alexandru Loyos Isztoika (19 ani) si Karol Racz (36 de ani), insa probele ADN au aratat ca nu ei sunt cei vinovati, astfel ca unul dintre ei, Karol Racz, a fost eliberat marti. Saptamana trecuta, autoritatile italiene au arestat inca doi romani in acest caz – Alexandru Jean Ionut (18 ani) si Gavrila Oltean (27 de ani), in legatura cu care testele ADN arata ca ei ar fi autorii violului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea