Social

#coronavirus #scoli #romania #ludovic orban

OFICIAL! Scolile din Romania vor fi inchise de pe 11 martie pana pe 22 martie

Toate scolile din Romania vor fi inchise incepand de miercuri, 11 martie, pana in 22 martie, a anuntat premierul Ludovic Orban. Masura ar putea fi prelungita, daca situația o impune, au precizat aceleasi surse.

Decizia premierului vine la propunerea reprezentantilor Comitetului pentru Situatii de Urgenta, fiind una de preventie.

Acesta a mai spus ca exista mai multi factori de risc, unul dintre acestia fiind faptul ca romanii stabiliti in Italia se intorc in tara.

"Inchiderea scolilor si gradinitelor NU a redus transmiterea virusului"

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT), atrage atentia asupra faptului ca inchiderea scolilor si gradinitelor nu a redus transmiterea virusului, pentru ca parintii ii duc pe cei mici la mall-uri sau la locurile de joaca.

"Deja exista foarte multe studii dupa pandemia de gripa din 2009-2010, care au demonstrat foarte clar ca inchiderea scolilor si gradinitelor NU a redus substantial transmiterea virusului, pentru ca inchiderea scolilor si gradinitelor implica ca acesti copii si tineri sa stea in casa. Daca am inchis scoala si gradinita, dar circula, se duc la locuri de joaca, se duc in cluburi, nu exista eficacitate a acestei masuri care sa fie dovedita stiintific," a explicat Adriana Pistol pentru Digi24.

In Romania, 17 persoane au fost confirmate cu infectie cu coronavirus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea