Social

Presedintele COSR, Octavian Morariu , era extrem de afectat si ingrijorat de evolutia mediocra a gimnastelor romane la recentele Campionate Mondiale din Australia. "Prestatia sportivelor noastre a fost un adevarat dezastru! Este extrem de ingrijorator acest lucru cu cat, peste cateva luni, va incepe pregatirea centralizata pentru JO de la Beijing, din 2008. Asteptam alegerile de la FR de Gimnastica, pentru a avea o discutie cat se poate de serioasa cu cei de acolo. Este clar, suntem pe un drum gresit si va trebui sa ne orientam rapid pentru a iesi din aceasta criza. Daca, la baieti, lucrurile stau ceva mai bine, la fete, ele sunt grave", ne-a declarat, ieri, Octavian Morariu.

Presedintele COSR nu a vrut sa comenteze cauzele care au dus la aceste rezultate, dar a atacat voalat actuala conducere a Federatiei. "Nu vreau sa-mi dau cu presupusul, pentru ca trebuie sa vorbim pe lucruri clare. Este cea mai slaba evolutie a fetelor, din ultimii 24 de ani si cineva va trebui sa raspunda pentru asta. COSR nu se poate amesteca in treburile interne ale Federatiei, asa ca problemele vor trebui rezolvate in familie. Pentru noi este esential sa vedem ce solutii comune vom gasi pentru rezolvarea situatiei, dar asta nu se poate rezolva decat printr-un dialog adevarat, nu ca pana acum. Din punctul nostru de vedere, desfiintarea lotului olimpic de gimnastica si despartirea de antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang a fost o greseala imensa", ne-a mai spus Morariu.


Discutii cu Federatia pe «tema» Belu si Bitang

Rugat sa comenteze o posibila renegociere a contractelor cu Octavian Belu si Mariana Bitang, seful COSR a refuzat sa vorbeasca transant despre acest lucru. "Momentan, ne intereseaza doar o discutie cu noua conducere a FR de Gimnastica. In functie de ceea ce se va hotari, vom vedea ce se va putea face. Despre Belu si Bitang vom vorbi la momentul oportun. Daca se va hotari ca este nevoie de readucerea lor, cu siguranta vom depune toate eforturile pentru o posibila revenire a dumnealor in gimnastica romaneasca. Vom cere planul pe care COSR il are pentru participarea la JO si vom discuta pe acest plan. Este normal sa dorim sa-i avem pe acesti mari antrenori in gimnastica autohtona, pentru ca nu sunt multi tehnicieni in lume de valoarea lor. Repet, insa, totul depinde de discutiile pe care le vom avea cu FR de Gimnastica", a mai spus Octavian Morariu.


Dragulescu, mai bogat cu 15.000 RON

Delegatia Romaniei participanta la CM de la Melbourne va sosi, astazi, la ora 18.30, la Salonul Prezidential al Aeroportului International "Henri Coanda". Medaliatul cu aur in proba de sarituri, Marian Dragulescu , va primi cel mai mare premiu: 15.000 lei. Ioan Suciu (medalie de argint la cal cu manere) va fi recompensat cu 10.000 de lei, iar Catalina Ponor (medalie de bronz la barna) si Alin Jivan (medalie de bronz la sarituri) vor primi cate 8.000 de lei. Ocupantii locurilor 6 la individual compus, Floarea Leonida si Razvan Selariu, au dreptul la o recompensa financiara de maximum 2.500 de lei. Conform legislatiei, in mod exceptional, presedintele ANS poate aproba suplimentarea cu pana la suta la suta a premiului lui Marian Dragulescu, campion mondial.


Ziaristii germani: Fara Belu si Bitang, romancele nu mai sunt competitive!

Presa internationala nu a trecut cu vederea insuccesul gimnastelor romance la CM din Australia. "Fostele gimnaste-robot instruite la Deva au dat impresia ca au fost mai degraba turiste in Australia, decat sportive de performanta. Dupa ce antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang au parasit lotul, in luna august, in Balcani domneste haosul", noteaza agentia germana Sid. Sursa citata scrie ca gimnasta Catalina Ponor a impresionat mai mult prin aspectul fizic, decat prin performante la CM de la Melbourne. "Cu un telefon mobil sofisticat, top cu buricul gol si decolteu adanc, Catalina Ponor a fost una dintre gimnastele care au atras atentia la festivitatea de deschidere a CM de la Melbourne. Performantele sportive ale triplei campioane olimpice de la Atena au fost, insa, mult mai putin atractive!", mai remarca Sid.


Ponor are ce si-a dorit: mai multa libertate

«Am mai multa libertate decat inainte, viata mea s-a schimbat», a spus Catalina Ponor, care a negat cu vehementa ca schimbarile din ultima vreme ar avea vreo legatura cu scaderea performantelor sale: «Voi progresa, iar actualul meu antrenor, Matei Stanei, este foarte bun».

Rezultatele de la Melbourne demonstreaza, insa, exact contrariul, ceea ce a recunoscut si secretarul general al FRG, Adrian Stoica: "Suntem intr-o situatie delicata. Poate ca la CM 2006, de la Aarhus, vom avea, din nou, o echipa puternica!".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea