Social

#octavian jurma # redeschidere scoli #avertisment

Octavian Jurma, avertisment: “60% din personal vaccinat nu poate impiedica scoala sa devina un focar”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat redeschiderea scolilor din 8 noiembrie, cu prezenta fizica. Singura conditie pentru ca scolile sa se redeschida este ca minim 60% din personalul din fiecare scoala sa fie vaccinat.

Medicul si cercetatorul Octavian Jurma critica dur decizia autoritatilor de a redeschide scolile cu prezenta fizica, obligatorie, in ciuda solicitarilor parintilor si asociatiilor de parinti de a reveni la scoala online sau ca scolile sa functioneze in sistem hibrid.

Mai mult, cercetatorul sustine ca vaccinarea personalului scolii reprezinta sub 30% din comunitatea scolii, ceea ce nu impiedica aparitia unui forcar, acuzand ca deciziile luate sunt pur politice si nu in favoarea cetatenilor si a copiilor.

“Nu pot sa exprim in cuvinte ce sentiment imi lasa aceasta decizie...

Nu au preluat nimic din propunerile si petitiile zecilor de mii de parinti si a asociatiilor care ii reprezinta. 0% dialog social, 100% dictat politic in spirt cazon de tip "ordinul se executa, nu se discuta"

Aruncand acest criteriu, perfect arbitrar, de "60% dintre profesori si personal vaccinati" doar ca pretext pentru a ignora situatia epidemiologica, Presedintele arunca securea razboiului in sanul societatii civile de parca nu am fi suficient de divizati.

Efectul epidemiologic al masurii este infim. 60% din personal vaccinat nu poate impiedica scoala sa devina un focar, pentru ca inseamna un procent de sub 30% din comunitatea scolii respective.

Efect este psihologic insa este imens pentru ca obligatia de vaccinare nu este inclusa in ordin, doar invitatia la ura si resentimente.

Probabil a fost mutilata propunerea ca scolile sa se deschida in functie de rata de vaccinare din localitatea respectiva + incidenta sub 3 la mie + certificat verde la intrarea in scoli pentru toti (elevi + profesori) + o carantina pentru toti pana coboram sub 3 la mie + certificat verde pentru toti dupa 3 la mie.

Acum e vina profesorilor ca nu se deschid scolile. Ei au devenit inamicul numarul 1 din cauza carora scoala nu se poate deschide, nu incompetenta si neglijenta voastra. Am terminat cu demonizarea medicilor si acum a venit randul profesorilor.

Ce sa facem? Ar trebui ca parintii sa fugareasca profesorii cu furcile pe strada ca se se vaccineze? Sa ne transferam copiii in scolile vaccinate?

Cand sa se vaccineze profesorii si personalul scolar? De ce nu au auntat asta acum 2 saptamani? Se stia exact unde vom fi azi. Gata cu certificatul verde? De ce nu il folosim?

Dar copiii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60% in licee?

Dar parintii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60%.

Dar comunitatea in care traiesc elevii ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%?

Dar tara ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%?

Sute de copii in spitale, zeci de copii la ATI, sute de orfani. Zeci de profesori morti, sute de profesori si mii de parinti schiloditi de boala. Acesta e pretul scolii deschise indiferent de gravitatea situatiei epidemiologice doar ca sa nu inchidem nimic in jurul scolilor.

Au distrus din nou campania de vaccinare dar si certificatului verde. Pregatiti-va sa o luam de la capat...

Ma opresc aici pentru ca revolta ma face sa scriu lucruri pe care apoi o sa le regret.”, a scris Octavian Jurma într-un mesaj transmis pe contul său de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea