Social

#ocenele mari #pericol inundatie #surpare pamant

Ocnele Mari amenintate de inundatii puternice

Autoritatile din Valcea au intrat in stare de alerta dupa ce specialistii au declarat cod verde la Ocnele Mari , din cauza pericolului de inundatii.

In ultima perioada, in mina de sare, care s-a surpat in urma cu opt ani, a crescut nivelul apei cu doi metri si tavanul a inceput sa se prabuseasca, informeaza Evenimentul Zilei.

Specilialistii, care supravegheaza permanent zona, au constatat ca miscarile seisimice, din mina, sunt tot mai dese in ultima perioada. Acestia au afirmat ca in perioada urmatoare vor avea loc noi deversari de saramura , in subteran.

"S-au prabusit in jur de 16.000 de metri cubi de steril. Codul verde instaurat de specialisti inseamna fenomene normale, pentru o zona cu probleme cum este cea de la Ocnele Mari. Totusi, specialistii avertizeaza ca prin lunile aprilie-mai, din cauza dezghetului, va avea loc o prabusire majora", a declarat prefectul de Valcea, Radu Renga.

Localnicii sunt speriati de fenomenele care se petrec in mina si le e frica sa nu li se surpe pamantul de sub case. "Noaptea se aud zgomote care vin din pamant. Dar nu avem ce face, stam aici. Eu am mai fost stramutat odata in 2001, nu mai vreau sa plec", a declarat Ion Fetelea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea