Social

#gust obezitate #papile gustative #modificare gust #obezitate

Obezitatea iti altereaza gustul! Ce se intampla dupa ce slabesti

Persoanele obeze percep gustul alimentelor diferit, comparativ cu acelea care au o greutate normala, arata un studiu recent. Aceste descoperiri ar putea oferi noi solutii de abordare a problemei mondiale a supraponderabilitatii si obezitatii.

Oamenii obezi percep cele cinci gusturi - dulce, acru, sarat, amar si umami - mai putin intens decat cele cu o greutate normala. Aceasta este concluzia la care a ajuns dr John M. Morton, seful sectiei de chirurgie bariatrica a Scolii de Medicina din cadrul Universitatii Stanford.

Expertul a masurat intesitatea perceptiei celor cinci gusturi la 55 de pacienti obezi si la alti 33 cu o greutate normala si a constatat ca expunerea excesiva la arome, favorizata de consumul exagerat de alimente specific persoanelor supraponderale, duce la "tocirea" papilelor gustative.

Astfel, se creeaza un cerc vicios: pentru a compensa lipsa intensitatii aromelor, persoanele supraponderale si obeze consuma si mai multe alimente.

Dupa eliminarea surplusului de greutate, cu ajutorul chirurgiei batriatrice, 87% dintre pacientii obezi au afirmat ca perceptia lor asupra aromelor s-a intensificat.

Sursa foto: fossilremedies.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea