Social

#covid #risc deces #coronavirus #obezitate

Obezitatea creste cu 40% riscurile decesului in cazul imbolnavirii de COVID-19

 

Oficialii britanici din domeniul sanatatii au avertizat ca pentru persoanele obeze riscul de a deceda din cauza coronavirusului este cu 40% mai mare decât la persoanele cu o greutate sanatoasa.

Public Health England a sustinut ca riscul decesului provocat de virus se dubleaza pentru cei care sufera de obezitate severa.

Dr. Alison Tedstone, nutritionist sef in cadrul Ministerului Sanatatii din Marea Britanie, a afirmat ca pierderea in greutate ar putea impiedica ajungerea la terapie intensiva din cauza virusului.

„Avem in prezent dovezi puternice care sugereaza ca greutatea excesiva creste riscul spitalizarii si al decesului din cauza bolii COVID-19. Incurajam cetatenii sa se gândeasca la acest lucru si sa incerce sa slabeasca, pentru ca acest lucru ar putea ajuta sa reduca riscurile presupuse de COVID-19”, a declarat ea.

Potrivit unui alt studiu, realizat la Universitatea Carolina de Nord, obezitatea dubleaza riscul de spitalizare si creste cu 50% riscul de deces. O persoana obeza are sanse mai mari sa sufere si de diabet sau de tensiune arteriala, iar aceste afectiuni, dublate si de o imunitate scazuta, fac persoanele mai vulnerabile in fata virusului Sars-Cov-2.

Autorii studiului avertizeaza ca un vaccin impotriva coronavirusului ar putea fi mai putin eficient la persoanele obeze. Iar acest lucru are ca fundament faptul ca vaccinurile antigripale nu functioneaza la fel de bine la cei cu un indice al masei corporale (IMC) de peste 30.

Specialistii de la Universitatea Carolina de Nord spun ca persoanele grase care s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2 erau de doua ori mai susceptibile sa ajunga in spital si aveau cu 74% mai multe sanse sa intre la terapie intensiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea