Social

#copii #obezitate #america

Obezitatea copiilor, problema de siguranta nationala in SUA

Un proiect care cuprinde 70 de masuri imediate a fost elaborat la Casa Alba si are ca scop reducerea obezitatii infantile, problema considerata ca fiind un risc major pentru siguranta nationala.

Proiectul include stimulente economice in vederea asigurarii unor surse de mancare sanatoasa si ieftina si planuri pentru prevenirea obezitatii la copii.

Raportul presedintelui american Barack Obama face apel la actiuni specifice ce pot fi intreprinse de guvern si industria privata pentru a combate o criza de nivel national, fara a solicita finantari sau noi legi in acest sens.

Documentul concluzioneaza ca bolile legate de obezitate costa anual SUA circa 150 de miliarde de dolari in costuri medicale directe.

Grupul de experti, care au contribuit la realizarea programului, sustine ca stimulentele economice ar putea ajuta la eradicarea asa-numitelor " junk food " din supermarketuri si bacanii, concomitent cu imbunatatirea pretului si a accesibilitatii alimentelor sanatoase.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea