Social

#obametru #promisiuni obama #verificare

Obametrul - instrumentul masurarii indeplinirii promisiunilor lui Obama

Barack Obama s-a instalat in Casa Alba de trei zile si si-a respectat pana acum sapte dintre cele peste 500 de promisiuni facute in campania electorala, indica numaratoarea facuta online de un nou instrument, obametrul, citat de AFP.

Obametrul eate un instrument pus la dispozitia internautilor de un ziar din Florida, St Petersburg Times, cu adresa politifact.com/truth-o-meter/promises. El recenzeaza peste 500 de promisiuni facute de Barack Obama si verifica daca ele sunt urmate de fapte.

Dupa trei zile de la prestarea juramantului, site-ul noteaza sapte promisiuni facute in campanie figurand ca si 'tinute', intre care promisiunea de transparenta a faptelor si gesturilor presedintelui, numirea a cel putin unui republican in administratie si interdictia de a se primi cadouri din partea unor grupuri de presiune.

O promisiune din campanie care ar putea figura in categoria ' abandonate ' consta in acordarea unui credit de 3.000 de dolari intreprinderilor care fac angajari, propunere care nu se regaseste printre masurile planului de relansare examinat de Congres.

Alte 14 promisiuni sunt 'in curs de realizare' , iar 488 sunt 'netratate'. Printre promisiunile in curs de indeplinire sunt inchiderea centrului de detentie de la Guantanamo si... alegerea unui caine pentru fiicele lui Barack Obama, Malia si Sasha.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea