Social

#barack obama #politica economica #timothy geithner #trezorerie

Obama va dicta atat politica interna cat si cea externa a SUA

Barack Obama va fi seful in politica americana si el va fi cel care va lua deciziile, a avertizat duminica cel mai apropiat consilier al sau.

"Exista o persoana care va da orientarea politica in aceasta administratie si aceasta persoana este presedintele Statelor Unite. Acest lucru este valabil pentru economie, este valabil pentru politica externa", a declarat duminica cel mai apropiat consilier al lui Barack Obama, David Axelrod, eliminand orice dubiu cu privire la cine va detine controlul asupra politicii americane, informeaza AFP.

In acelasi timp, viitorul cabinet al presedintelui ales incepe sa prinda contur, cu timothy geithner la Trezorerie si Hillary Clinton la Departamentul de Stat . Obama, care isi va prelua functia la Casa Alba in 20 ianuarie, lucreaza la componenta cabinetului sau si va anunta oficial luni numele membrilor echipei sale economice, printre care pe aceea a secretarului Trezoreriei.

Presedintele ales a primis ca va fi gata sa faca reforme inca din prima zi de mandat. Duminica, David Axelrod a confirmat sosirea lui Timothy Geithner in echipa Obama, ca secretar al Trezoreriei. La 47 de ani, Geithner este in prezent presedintele filialei de la New York a bancii centrale si vicepresedintele comitetului monetar al Fed. "Prin temperament si experienta, este omul de care este nevoie la conducerea Trezoreriei", a declarat Axelrod.

Wall Street salutase deja vineri numirea probabila a lui Geithner, fin cunoscator al Trezoreriei, unde si-a petrecut mare parte din cariera, si al pietelor financiare. Stralucit, dar discret, Timothy Geithner este unul dintre principalii artizani ai masurilor exceptionale luate de Fed in incercarea de a depasi criza actuala, printre care planul de salvare a bancilor sau multitudinea de inovatii puse in aplicare de banca centrala si Trezorerie pentru a combate criza creditelor . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea